BAM!

Graag ga ik het weekend in met een knaller en met wie kan dat beter dan Prophets Of Rage??!! Waarschijnlijk is het verhaal wel bekend maar gooi ‘m er nog een keer in. Het zijn allemaal leden van 3 bands wat stuk voor stuk een plekje in de geschiedenis boeken hebben bereikt. Check….
Rage Against the Machine: Tim Commerford op bas, Brad Wilk op drums en de legendarische Tom Morello op gitaar.
Public Enemy: DJ Lord en rapper Chuck D.
Cypress Hill: rapper B-Real.
Ondertussen hebben ze flink wat furore gemaakt met optredens op menig festival en natuurlijk dé track ‘Unfuck The World’. Naast dat nummer spelen ze live bijvoorbeeld ook ‘Killing In The Name Of’, die heeft ervoor gezorgd dat er op Pinkpop een kleine aardbeving is gemeten! Anyway, het gaat nu weer om iets nieuws.

Op 15 september zal hun album uitkomen (nog) zonder een echte titel. Het is en blijft altijd een politiek geladen sfeertje wat de heren produceren en ik denk ook in deze tijden dat dat goed is. Kritisch zijn naar jezelf maar ook naar iedereen om je heen en zeer zeker ook de leiders van de wereld. Ik blijf erbij…. De mix van snoeiharde gitaren, drums & bas, samen met de altijd rake klappen die Chuck D en B-Real uitdelen, maakt Prophets Of Rage weer iets unieks in deze periode van het leven. Zo zie je maar dat funk, metal, hiphop en punk hoe dan ook geweldig goed samen gaan. Vroeger was dat zo, nu is dat niet minder.
Misschien mag ‘Radical Eyes’ iets harder maar we zullen zeker niet worden teleurgesteld. Het album zal zeker weten bol staan van de knallers en de aversie tegen het huidige politieke landschap.

Freaky Fridayyyyyyy!

 

Vorig artikelSven Hammond – Lazarus
Volgend artikelAnatole ft. Ólafur Arnalds – Like Deep Water

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in