Project Bongo

Het zonnetje schijnt, het is prettig buiten en dat is dan ook te merken aan de muziek die op CamielMusic verschijnt. Vandaag is het tijd voor een nog steeds jong bandje genaamd Project Bongo. Het vijftal bestaat sinds 2012 en heeft onder meer meegedaan aan de Popronde in 2014. Daarbij hebben ze toch al menig groot voorprogramma mogen doen, namelijk voor The 1975, The Mystery Jets en ook voor The Boxer Rebellion.
Ik vind het hele fijne catchy maar tegelijkertijd ook funky muziek. Het is hele prettige indie pop met interessante dance beats erbij. Je kan meerdere bands vergelijken ermee maar dat laat ik voor de verandering eens achterwege, dat is gewoon ontdekken!

Nu in 2016 komt er een tweede EP uit en daar staat dit nieuwe nummer op: Don’t Call Me Up. Het is wederom lekker dansbaar, opvallend en funky. Zeker nu het zo’n lekker weertje is, komt ie extra binnen! Je krijgt er gewoon spontaan goede zin van.
Mooi dat zo’n project is ontstaan door de Herman Brood Academie: toch duidelijk een broedplaats voor veel beginnende bands. Denk aan Mister and Mississippi, Rondé, Birth of Joy en ook Taymir.
Ik wil hiermee alleen maar aangeven dat Project Bongo uit een goed nest komt en zeker ook nog stappen kan gaan zetten! Het bloed stroomt vaker waar het niet gaan kan en het zal de boys alleen maar helpen.

Vorig artikelBirth Of Joy – Get Well
Volgend artikelSonA – Deictic Gaze

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in