Tja… Het is een fenomeen maar ook een maf persoon: Prince.
Muzikaal een oppermachtig ventje. Ventje is het zeker want het is waarschijnlijk een van de kleinste artiesten die wereldwijd bekend zijn. Een lengte van 1.58m. Desondanks maakt hij wel grootse muziek!

Wat voor iets speelt Prince eigenlijk? Kan je het in één hokje zetten? Nee! Het is een mix van funk, pop, groove, rock, r&b…. Wellicht nog veel meer!
Daarbij het is niet alleen een muzikant.. Hij speelt meerdere instrumenten zoals UITERAARD gitaar maar ook toetsen en bassist. Verder is hij componist, producer en is hij ook regisseur én acteur geweest.

Hij is niet alleen een solo artiest geweest: hij heeft in de jaren 80 een band gehad genaamd ‘The Revolution’ en in de jaren 90 ‘New Power Generation’. De muzikanten die daarin zaten behoorden meestal tot de betere van de wereld.
Het leuke is ook dat hij de muzieklabels’s heeft versleten! Welgeteld zes heeft Prince er gehad: Arista, Columbia, NPG, Paisley Park, Universal & Warner Bros. Bij die laatste kreeg hij zijn eerste contract en het leuke is dat Warner Bros nu weer zijn label is!

Het is eigenlijk niet te geloven hoeveel CD’s deze man heeft uitgebracht maar daarbij ook de singles dat grote successen gehad hebben!
Natuurlijk is Purple Rain een zeer bekend nummer van hem! Je kan het een rockballade noemen maar er zitten meerdere facetten van muziek in. Het nummer heeft in 1984 een Oscar gewonnen. In heel veel landen is het uiteraard een #1 hit geworden.. Echter in de VS niet, daar was #2 de hoogste notering. Wat het nummer kenmerkt is de emotie van Prince tijdens het zingen maar ook de hele kenmerkende gitaarsolo. Dat allemaal tezamen zorgt ervoor dat Purple Rain een nummer is wat gewoon zeer uniek is.

https://www.youtube.com/watch?v=F8BMm6Jn6oU
Vorig artikelJack Garrat – Worry
Volgend artikelJack Savoretti – Home

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in