Hier ben ik gewoon fan van. Echt waar.

Het is echt niet de grootste, beste of meest bekende band maar ik vind dit wel echt heel goed.
Ik weet nog heel erg goed, 2 jaar geleden, in 2014 voor de duidelijkheid, speelde Portugal. The Man op Pinkpop. Op Pinkpop? JA! Het was zonder twijfel een vreemde eend in de bijt maar och, dat hoort er ook bij.
Het album van deze band uit Alaska met de zeer aparte frontman John Gourley heb ik grijs gedraaid. ‘Evil Friends’ had topnummers zoals ‘Modern Jesus’ en ‘Purple Yellow Red and Blue’ erop staan.
Maar even terug naar de Pinkpop show. Je verwacht een act als Portugal. The Man zonder twijfel meer op Best Kept Secret of Down The Rabbit Hole. Ze speelden op hetzelfde moment als Limp Bizkit. Dan weet je dat het een moeilijke middag gaat worden. Ook ik heb even gekozen voor de grote rockband waar ‘Rollin’, ‘Nookie’ en ‘My Generation’ de grote hits zijn. Maar mijn muzikale hart kreeg de overhand en moest en zou naar de tent gaan!

Achteraf ben ik blij dat ik het heb gezien ondanks dat het niet het beste optreden was ooit. De muziek spreekt me gewoonweg aan en dat is dan uiteindelijk wat telt.
Deze psychedelische rockers weten misschien niet de beste show te geven, muziek maken kunnen ze wél! Nadat het dus na 2014 volledig stil is geweest zijn ze nu terug.
Best een flinke track ook. Over alles wat speelt in de wereld. Over al het gezeik, over de problemen en misschien wel de problemen die nog gaan komen.
Hun eigen tekst: ‘Not to be dramatic and shit, but there’s a flood of noise right now that feels like it might drown us all. And it’s harder and harder to tell what’s fact, what’s opinion, and what’s just straight up bullshit.’

Er zal nu zeker nog meer muziek gaan komen, dat hebben ze ook erbij gezet maar dit was naar het schijnt het beste moment om nu sowieso met deze track te komen. Het is eentje die kan blijven hangen maar ook misschien eentje wat je echt verschrikkelijk kan vinden. Gelukkig is muziek voor iedereen een gevoel en voor iedereen anders.

Vorig artikelTribute To The Doors
Volgend artikelJack Garratt – Strong Enough

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in