Zullen we maar zeggen.. Beter laat dan nooit? 😉 Het is tijd voor de allerlaatste Throwback van Popronde 2017. Met niemand minder dan Kevin van Moorsel van Yasmine. De gitarist en frontman welteverstaan! Ze hebben flink wat shows gehad en zeer zeker ook genoeg meegemaakt. Wat is hem bijgebleven en wat komt er nog allemaal aan? Lees het!

De Popronde is voorbij.. Hoe was het?
Het was heel verschillende steeds: de allereerste show dacht ik echt: ojee, wat gaat dit worden? Het was echt heel erg intens. Maar later begon het steeds meer te landen en liep alles steeds beter. Persoonlijk gezien was het een zware. Na de  22e show merkte ik dit wel. Want naast Yasmine heb ik ook ‘gewoon’ werk (muziekles geven red.) dus soms was ik mentaal wel wat instabiel. Ik kon wat minder hebben. Maar het is natuurlijk voor iedereen anders, Ezsl (onze bassist red.) bijvoorbeeld vond het allemaal te gek en kon geloof ik nog doorgaan. Concluderend: het was allemaal echt heel erg tof maar ook ontzettend zwaar.

Met wat voor een instelling zijn jullie de Popronde ingegaan?
Nou, dat was eigenlijk vrij open: we zien het wel! Ik had niet heel veel idee wat de Popronde zou doen. Wel had ik vorig jaar 1 show gedaan, ik moest invallen maar dat is hartstikke anders!
Het ging voornamelijk erom dat we lekker wilden spelen.
Of ik achteraf gezien iets anders zou hebben gedaan? Nee echt totaal niet! Ofja, ik zou misschien niet meer willen werken op een zaterdagochtend terwijl we op vrijdag ergens super laat hadden gespeeld. We hebben 28 shows gedaan en alles was verschillend maar ook zo hetzelfde. Uiteindelijk heb je maar 1 doel: beter worden, routine erin krijgen en vlieguren maken. Dat is gelukt.

Was er een vaak gehoorde reactie na jullie optreden?
Niet meteen 1 bepaald iets. Beetje mix. Wel vaak in Limburg toevallig dat men nog nooit zoiets had gehoord! Of dat men verbaasd was dat er zo’n sound werd ontwikkeld door ‘maar’ 3 man. Dat vond men wel vet. Toch is het natuurlijk ook een kwestie van smaak of wat je normaal luistert. Ik ben wel blij met alles wat ik heb gehoord!

Jullie waren OOR en Never Mind The Hype talent. Hadden jullie die stempel verwacht en gaf het meer druk tegelijkertijd?
Verwacht absoluut niet maar je hoopt er wel op! Misschien wel als NMTH talent maar dat komt voornamelijk doordat zij echt heel veel Popronde bands hadden geselecteerd. OOR talent was wel leuk, daar was ik zelf bij maar ik had niet echt zin om te checken wie het zou worden. Totdat Chris (Moorman red.) zei; ga nu toch maar even kijken! Toen werden we dus uitgeroepen tot OOR talent!
Door die ‘stempels’ werd het natuurlijk wel wat zwaarder maar het kwam goed uit; meer publiciteit en ook vaak de iets betere podia. Die publiciteit was voornamelijk dan in de vorm van interviews of iets meer in de spotlights bij aankondigingen. Maar druk heb ik niet zo gevoeld, van de buitenwacht in ieder geval niet. Ik heb mezelf wel iets meer druk opgelegd, je moet namelijk wel altijd presteren!

Hoe is jullie sound eigenlijk ontstaan? Heel poppy/catchy maar tegelijkertijd ook moeilijk hard! Waarom?
We hebben allemaal conservatorium gedaan en zijn dus best muzikaal. Zelf hou ik wel iets meer van alternatieve muziek maar merkte dat ik ook interesse had om juist écht goede liedjes te schrijven. Ik wilde nummers maken die bleven hangen, dat het anders is, gewoon echt goede muziek maken. Die behoefte is dus nu gecombineerd met een flinke bak herrie eroverheen. Maar ook dat is waar wij meer van houden. Lekker spelen met de pedalen, de versterkers, de productie. Dus nu zijn het gewoon echt goede liedjes maar dan met toch die saus eroverheen wat we allemaal fijn vinden!

Wat was jullie beste show tijdens de Popronde?
Eindfeest! (nog geen seconde na de vraag). Ja, daar ging gewoon alles he-le-maal los. Iedereen kon meezingen, mee springen, dansen. Zelfs Megan van EUT is gaan crowdsurfen! Super vet dus. Hier was het verschil ook heel duidelijk: de bezoekers kenden ons, kenden de liedjes en maakten er een heel dik feest van, van seconde 1. Op de andere Popronde plekken was het vaak toch heel afwachtend en kwam er pas sfeer in tegen het eind. Dus daarom: Eindfeest!

Wat zijn jullie plannen/doelen voor de komende tijd?
We gaan samen met JAGD (ander Popronde talent) op tour in 2018 en dat wordt heel erg vet. Verder zijn we ook door de Popronde al 2x tijdens de Popronde op 3FM geweest, gaf ons ook een boost.
Verder komen de festival boekingen rustig aan binnen.
Ook gaan we nu als ‘nieuw’ trio schrijven (drummer Dan Huijser is begin Popronde erbij gekomen), dus gaan we wel ook nog even goed checken wie we zijn, wat we willen. Wat vinden we vet, wat willen we aan Yasmine toevoegen?

Zijn er nog dingen waarvan je zegt: dát was vet tijdens de Popronde, dat wil ik nog f vermelden?
Jaa! De show in Zutphen was heel apart. Het was in een theater, heel erg groot en toen we binnen kwamen was onze 1e gedachte: hoe gaan we dit in godsnaam doen? Maar het geluid was echt heel erg super en natuurlijk anders. De setlist aangepast, zachter gespeeld en puur op dynamiek. Dus naast die hele Popronde ervaring was dit ook héél erg leerzaam, heel anders maar super tof om te weten te komen dat dit er ook in zit voor Yasmine!
Verder wil ik onze vrienden van Mantra even bedanken. Daarmee zijn we echt verbroederd. Ik weet nog een show in Venlo geloof ik, dat een snaar kapot ging van mijn gitaar terwijl ik geen extra snaren bij me had! Toevallig kwamen zij binnen en probeerde ik te seinen dat m’n snaar dus kapot was… Heb ik een gitaar van hun kunnen gebruiken en dat was ook heel erg lekker!

Vorig artikelEditors – Magazine
Volgend artikelSam Renascent – Kobotama

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in