De Popronde is voorbij… Hoe heb je het ervaren?
Ja, dat kan ik toch wel het beste omschrijven als een avontuur. Vol gekke wendingen en natuurlijk heel veel toffe shows. Ik heb in totaal 28 optredens gehad, inclusief de previews. Dat aantal had ik vantevoren nooit gedacht te kunnen behalen. Eerst dacht ik: 10 zou mooi zijn en 15 heel goed maar 28… Het is ook namelijk niet zo dat ik in de spotlight heb gestaan of een OOR / 3voor12 stempel heb gekregen.
Maar het was allemaal super leerzaam. Natuurlijk als je speelt leer je heel veel maar ook gezien de logistiek. Hoe krijg je iedereen op dezelfde plek, soms had ik een invaller dus moesten we extra repeteren. Of op technisch vlak ook interessant. Is er wel of geen monitor… Het zijn allemaal zaken die naarmate de Popronde langer duurt allemaal makkelijker gaan en het werkt uiteindelijk in je voordeel.

Wat was de reden waarom jij je hebt ingeschreven voor de Popronde?
Voornamelijk omdat ik meer kilometers wilde maken. In Utrecht, waar ik woon, heb ik ondertussen wel mijn rondje gemaakt en dan is het toch wel interessant of de muziek ook meer mensen kan bereiken. Dus dan is de Popronde een uitgelezen kans. Gewoon verder kijken dan mijn eigen stad. Daarbij is het heel erg leuk om nieuwe mensen te ontmoeten in de muziekwereld of mensen die jouw muziek leuk vinden. Maar hetzelfde geldt voor collega’s. Om die te leren kennen en dan het over muziek te hebben is zeer leerzaam.

Je hebt een geschiedenis als rechten student… Zijn er overeenkomsten of verschillen tussen de opleiding en de muziek en/of de Popronde?
Goede vraag zeg! Overeenkomsten kijkend naar de muziek is dat je met taal wel sterk moet zijn. Maar ook is creatief zijn daarin een overeenkomst. Er is in beide onderwerpen heel veel uitdaging. Je moet niet maar één kant op kunnen maar juist veel verschillende mogelijkheden hebben. Verschillen zijn er ook zeer zeker: in muziek, in het schrijven van nummers kun je heel veel gevoel leggen maar bij rechten draait het om argumenten of standpunten. Dat is allemaal heel strak en kun je niet in afwijken.
Kijkende naar de Popronde is er wel iets dat ik heb meegenomen uit mijn studie ja. Als jurist ben je eigenlijk altijd wel een doemdenker. Vanuit de Popronde is er checklist en die nam ik altijd door en bekeek goed de afspraken met de locaties. Als voorbeeld, het spelen mét versterker en dit werd geregeld door de locatie. Ik ga altijd uit van het ‘worst case scenario’ dus op eigen initiatief heb ik mijn eigen versterker en hebben en houwen meegenomen. Dan ben je toch wel blij dat je zo’n studie heb gevolgd.

Wat was de meest opvallende stad/locatie waar je hebt gespeeld?
Dan zeg ik wel meteen Nijmegen. Het was (natuurlijk) het allereerste optreden en alles viel ook wel gelijk op zijn plek. Het was eigenlijk het eerste echte optreden met mijn nieuwe bandleden en het ging goed. Precies hoe ik het ook allemaal wilde kijkende naar de opkomst en naar wat voor publiek wat voor mij stond. Popronde Venlo was ook heel tof. Voorafgaand aan de Popronde zat ik aan tafel bij Omroep Venlo. Dat ging onder andere over armoede en er zat ook aan tafel iemand die met armoede te maken had. Een vader en had niet veel te besteden. Na afloop heb ik hem sowieso de EP gegeven en gevraagd of hij ’s savonds nog kwam kijken. Gratis, dus misschien was dat wel mogelijk. Ik dacht bij mezelf, die zie ik niet meer maar precies op het moment dat ik wilde beginnen kwam hij samen met zijn vrouw binnen lopen. Heel tof! Ze hadden het album meteen geluisterd en vonden het goed. Het optreden verder was ook echt heel erg fijn!

Naast het spelen zul je vast ook nog collega’s hebben zien/horen spelen. Is er iemand opgevallen?
Ja natuurlijk. Ik had al een connectie met Cynbel en dat is gewoon een hele toffe band. Dus die sowieso. Verder vind ik het alleen al super knap wat Radio Eliza heeft gepresteerd! Gewoon overal spelen. Ze moeten het toch maar doen allemaal. Heb ze gezien in Utrecht en dat was ook echt heel vet.
Maar wat ik sowieso vind is dat je alleen al door te kijken zoveel leert. Hoe is de structuur van nummers, hoe is de podiumperformance. Erg interessant en leuk ook om die verschillen te zien.

Wat staat er voor de komende tijd op het programma?
Ik duik de studio in. En dan om een single te gaan maken. Dit zal ik samen met Huub Reijnders doen, ik heb ook met hem samengewerkt bij mijn EP. Ik heb al wat materiaal liggen want ik heb ook al met Bart van Liemt geschreven. Even afwachten hoe het allemaal eruit komt. Het moet écht een hele goede track zijn! Dus we gaan er ook echt de tijd voor nemen en uiteindelijk goed luisteren wat nu het beste klinkt. Veel schaven en aanpassen en pas stoppen als het helemaal wauw is! En dan natuurlijk ervoor zorgen dat het goed wordt uitgebracht. Het creatieve plan ligt al klaar alleen dan nu nog wachten totdat we het kunnen gaan uitvoeren.

Ter afsluiting: Heeft de Popronde ervoor gezorgd dat je een boost hebben gekregen? Meer aandacht? Met andere woorden; meer naam en faam? 😉
Natuurlijk zeker wel iets. Sowieso dat de Facebook likes enorm omhoog zijn geschoten maar ook gewoon heel veel contacten kunnen leggen. En wat lijntjes die er al zijn gelegd om op een hele toffe locatie op te treden. Daar zorgen al die optredens tijdens de Popronde wel voor ja. Ook heb ik al op Radio2 gespeeld en 3FM zou ook gebeuren maar doordat het busje met de drummer en bassist na het optreden in Eindhoven total loss werd gereden is dit even uitgesteld. Maar over het algemeen merk ik wel dat het goed gaat ja.
Ik heb uiteindelijk geleerd van de Popronde dat het gewoon heel belangrijk is om alles goed voor elkaar te hebben en dat zal ook iets zijn voor de toekomst!

Vorig artikelThe Rolling Stones – Ride ‘Em On Down
Volgend artikelTribute To The Doors

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in