Een band die persoonlijk gezien heel hoog op het lijstje stond was/is The Dawn Brothers. Best redelijk onverwacht dat dit Rotterdamse viertal heeft meegedaan. Dus was het tijd om met Levi Vis, bassist en zanger, eens te bellen en vragen hoe alles nu gelopen is de afgelopen maanden!

De Popronde is helemaal voorbij, hoe hebben jullie het ervaren?
Natuurlijk hebben wij het ietwat anders dan menig andere band. Maar met de Popronde verschilt het enorm per stad. Je weet niet precies wat je kan verwachten maar het ging er voor ons om dat je weer kan ontwikkelen en dat je zorgt dat de productie in orde is. Daarbij speelden we ook echt op plekken waar we nog nooit zijn geweest en dat is ook leuk.

Waarom hebben jullie besloten om mee te doen? Toch al redelijk bekend!
Ja, misschien wel wat apart. Een kleine omgekeerde wereld want alleen al dit jaar hadden we 100+ shows. Maar we wilden het hebben gedaan. Je moet ook weer niet te snel groeien, teveel willen.
En als je aan de Popronde meedoet leer je toch steeds beter spelen, we zijn een perfectionistische groep dus je moet ook daarin investeren en wanneer kan dat beter dan tijdens de Popronde? Je wordt steeds in het diepe gegooid maar overal zijn we goed behandeld en was het echt volle bak. Dat is altijd maar afwachten…
Of meedoen een geslaagd plan is geweest achteraf? Ja, zeker weten!

Wat was voor jullie het meest memorabele optreden van de Popronde?
Dat was zonder twijfel Sittard. Om meerdere redenen. We speelden daar onze 100e show van het jaar, dat is natuurlijk een hele mijlpaal. Verder ging tijdens ons optreden de tijd naar wintertijd, dus speelden we een unieke set. Maar wat misschien nog wel het tofste was, was dat DeWolff, vrienden van ons, kwamen meespelen. Ze kwamen terug uit Spanje en wisten uiteraard dat wij moesten spelen in Sittard. Dus stonden ze na onze reguliere set gezellig samen met ons op het podium! Uiteraard een geweldige ervaring.
Ook al verschillen we toch wel qua stijl, onze roots liggen dicht bijelkaar. Genoeg gelijkenissen in ieder geval!

Lukte het voor jullie om overal te deliveren? Locaties, geluid?
Nou, het was wel echt een voorwaarde voor ons om ergens te kunnen spelen waar we goed geluid hadden. Het is niet zo dat we een spectaculaire show neerzetten op het gebied van entertainment maar juist wél op het gebied van de muziek zelf. We wilden natuurlijk niet dat we onze instrumenten ergens in slechte zooi steken. Helaas was er toch 1 stad waar we dit niet hebben kunnen volbrengen…

Toevallig nog zelf een band kunnen ontdekken?
Poeh, nee. Heb ik eigenlijk wat te weinig tijd voor gehad! Wel vind ik Mantra heel erg tof net zoals Maurice van Hoek. En ik wil ook zeker wel The Howlin’ genoemd hebben, misschien wel een van de vetste bands!

Wat staat er voor de komende tijd op het programma?
Ik kan je echt al een hele lijst opnoemen met shows die al gepland staan voor 2018! Maar eerst gaan we nog met De Dijk spelen deze maand, heel speciaal. Verder zullen we spelen op Eurosonic Noorderslag, altijd top. In februari en maart hebben we onze eigen clubtour. Dus al met al staan er nu al 50 shows op de planning!
Verder spelen we op 2 januari nog een show met ‘The Hooch’, daar brengen we een nieuwe single uit op 7”. Behoorlijk limited, vanuit de ParadisoVinylClub. Must have!

Vorig artikelWeersomstandigheden
Volgend artikelMoby – Like A Motherless Child

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in