De Popronde is voorbij… Hoe heb je het ervaren?
Eigenlijk bekijk ik dat van twee perspectieven. Aan de ene kant was het gewoon echt heel erg super. We hebben veel gespeeld en ook nog nooit zoveel in zo’n korte tijd maar aan de andere kan was het ook enorm slopend. Er vol energie in gaan en eigenlijk doodmoe eruit komen. Tussendoor waren er ook nog soms wat voorprogramma’s (oa Band Of Skulls en Drive Like Maria) en dan speelden we inderdaad 4 avonden en de rest van de week was het ‘gewoon’ werken. Intensiteit lag dus behoorlijk hoog. Maar ik ben wel heel blij dat ik heb meegedaan hoor! We komen er zo veel strakker uit dan dat we erin gingen. Ik had namelijk met Jesper (Albers red.) nog maar een of twee echte shows gehad en nu was het zo’n 2,5 maanden heel veel optreden en optrekken met elkaar. Daardoor zijn we wel echt maatjes geworden en door al dat spelen zijn we goed op elkaar ingespeeld.

Nadat je op Pinkpop hebt gestaan, heb je nog veel festivals gehad. Is dan de Popronde niet heel lastig? Bekendheid, de druk die erbij komt?
Nee, dat viel allemaal wel mee. Het klinkt misschien vreemd maar Pinkpop was voor mij een cadeautje. Dat stond nooit in het plan. De Popronde daarentegen wél. Vooraf had ik een stappenplan in elkaar gezet, een soort jaarplanning. Het zou allemaal goed op elkaar aansluiten en dus had ik de Popronde vooraf wel in mijn hoofd. Het leek een logische stap. Maar toen kwam Nu of Nooit en werd Pinkpop aan dat plan toegevoegd. Het was ook niet dat ik na Nu of Nooit meteen op dat niveau zat. Dat is wel echt opbouwen en daaraan heeft de Popronde wel geholpen. Dus nee, druk voelde ik niet.

Was het moeilijk om overal zo’n knallende show neer te zetten? Kijkende naar de locaties?
Als je echt kijkt uit praktisch oogpunt was het allemaal geen probleem. We zijn maar met z’n tweeën dus qua passen en meten was er nooit een obstakel. Maar er waren zeker locaties zoals in Delft wat echt een heel erg kleine kroeg was, misschien maximaal 40 bezoekers en het was vol. En Harderwijk (Michiel begint al te lachen als hij erover begint..), daar speelden we echt vóór de WC. Dus men moest over het podium heen om naar de WC te gaan. En bij het voorlaatste nummer ging dus een man naar het toilet toe en ik zei tegen hem: we wachten wel, het is zonde als je het allemaal moet missen. Maar het duurde toch wel lang dus hebben we ondertussen een wachtmuziekje gespeeld. Prachtig. Popronde Rotterdam was ook wel even aanpassen. Want we zouden ook nog tijdens Popronde Live spelen maar dat was achteraf allemaal een stuk moeilijker. We waren al te laat en uiteindelijk hebben we akoestisch twee nummers gespeeld. Dat was echt puur improviseren.

Naast het spelen zul je vast ook nog collega’s hebben zien/horen spelen. Is er iemand opgevallen?
Jazeker. Uiteraard The Grand East. Dat is echt een hele te gekke band en we hebben zelfs al samen gespeeld in de Gashouder in Bedemsvaart. Die show is uitverkocht geraakt en dat hadden we al niet verwacht. Het zijn ook echt maten geworden. Verder is Bartek gewoon een band wat ik heel goed vind. Beide EP’s zijn zo goed en de show is ook echt heel erg tof. Wat ik ook wel leuk vond is Het Universumpje. Dat is eigenlijk een Nederlandstalige variant van Queens Of The Stone Age. Ik vind het geniaal!

Wat staat er voor de komende tijd op het programma?
Eerst spelen we nog in het voorprogramma van DeWolff. 8, 9 en 11 december in Almaar, Arnhem en Apeldoorn. Maar daarna is het wel even rustig qua spelen. Dan zal voornamelijk de focus liggen op het schrijven van een nieuwe plaat. Dat zal het speerpunt worden van 2017. Schrijven van nummers, het opnemen en natuurlijk uiteindelijk het uitbrengen. Dit zal waarschijnlijk op het eind van 2017 zijn. Het spelen zal echt pas richting het festivalseizoen gaan, april ongeveer.
Wat wel tof is, is dat we ook een Belgische boeker hebben én met een Duitse boeker bezig zijn. Dus daar kunnen we hopelijk nog stappen zetten. Dat allemaal kan ook nog gewoon met de eerste EP. Die EP is onbekend daar dus is ook gewoon mogelijk. Spannend wel.

Ter afsluiting: Heeft de Popronde ervoor gezorgd dat jullie een boost hebben gekregen? Meer aandacht? Met andere woorden; meer naam en faam? 😉
Ik denk het wel. Sowieso dat heel veel nieuwe mensen ons hebben gezien. Dat men dacht; we hebben wel eens van de naam gehoord en willen wel weten hoe het klinkt. Het is natuurlijk altijd afwachten maar bij elke show was het wel heel druk. Ondanks dat we wellicht wel een bekendere naam zijn blijft het heel erg tof. Al mensen zijn nu sowieso onderdeel van de Storksky familie.
Ik ben blij dat we aan dit avontuur hebben meegedaan en het was ook een hele prettige ervaring. Maar vanaf volgende week is het even ontspanning en dat is ook wel lekker hoor!

Vorig artikelElbow – Magnificent (She Says)
Volgend artikelThe Rolling Stones – Ride ‘Em On Down

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in