statesmen-rene-bradwolf

De Popronde is voorbij… Hoe heb jij/jullie het ervaren?
Eigenlijk wel in een soort roes. Het is zo ontzettend snel gegaan! De weken zijn voorbij gevlogen. Je bent continue bezig en ook elk optreden is anders. We hadden ook eigenlijk geen idee wat we konden verwachten. Daarbij hebben we tijdens de Popronde ook veel leuke mensen ontmoet.
Je merkt dat we ook hechter zijn geworden. 21 steden bezocht dus ook net zo vaak met elkaar in de bus gezeten. We zijn nu familie van elkaar. Tijdens die reizen komt ook alles voorbij: je helpt elkaar! Maar ook tijdens shows als bijvoorbeeld de versterker kapot gaat, dan is het geen seconde twijfelen en zorgen dat we door konden gaan!

Jullie hebben in totaal 21 steden gezien.. Tevreden over dat aantal? Stiekem een cijfer genoemd voordat de Popronde begon?
Ja! Enorm tevreden over dat aantal. Zelf hadden we inderdaad heel stiekem gehoopt op zo’n 15 optredens. Ook denk ik dat het filmpje met Jan Smeets (Mister Pinkpop) heeft geholpen. Heel veel mensen hebben dat gezien, geliked of gedeeld. Maar ook optredens in het begin van de Popronde hebben wellicht een steentje bijgedragen.

Qua stijl is het allemaal zeer energiek en knallend. Was dat op elke locatie mogelijk?
Eigenlijk niet nee. Het was wel vaker dat we semi of geheel akoestisch hebben gespeeld met cajon dan of klein drumstel en ook maar met één elektrische gitaar plus een akoestische.. We hebben zelfs één week dit volledig gedaan! Het is wel een beetje ‘naakt’ maar uiteindelijk geeft het allemaal wel een boost. Ondanks die aanpassingen wilden we blijven knallen en energiek zijn. Dat zit ook enorm in mij!

Wat was het meest opvallende optreden dat jullie hebben gespeeld?
Nou, Popronde Assen schiet meteen binnen. We speelden heel vroeg in de middag een preview om pas om 23.30uur de echte show te spelen. Jerôme en Jesse zijn toen naar een museum gegaan om de tijd te vullen. Maar ook Haarlem en Utrecht waren te gek. Beide shows waren echt heel druk en in Haarlem was er een hele toffe kroegbaas en Utrecht was gewoon nét iets anders ten opzichte van de rest.
Maar Sittard mag ik ook niet vergeten. Eigenlijk was ik toen te ziek om op te treden maar ik moest en zou tóch spelen. Het is toch thuis hè… Het was spelen en vervolgens meteen weer naar huis om ziek te zijn.

Naast het spelen zelf hebben jullie vast ook nog collega’s hebben zien/horen spelen. Is er iemand opgevallen?
Jazeker jazeker! We hebben een connectie met Radio Eliza, we hebben dezelfde boeker, en ze hebben toen een briefje op de bus geplakt met wat leuks erop en natuurlijk hebben we dit terug gedaan.
Maar ook Backgammon hebben we een klik mee. Dat heeft te maken met het feit dat we een paar keer op dezelfde locatie hebben gespeeld. Sowieso in Apeldoorn en Utrecht.

Wat staat er voor de komende tijd op het programma?
We gaan door hoor! Geen zin of tijd om te zitten niksen. Maar (helaas) niet spelen. We hebben nog 1 show maar verder wordt het muziek maken. In 2017 komen sowieso al 2 nieuwe singles uit. Thijs van der Klugt heeft gezorgd voor de productie. Het zal wel allemaal wel iets anders gaan klinken. Meer edge bijvoorbeeld. Of er een EP komt? Nee, niet meteen. We zorgen liever dat de kwaliteit van alle nummers echt hoog is en dan zien we wel wat er komt. Dan is het misschien wel een album!

Ter afsluiting: Heeft de Popronde ervoor gezorgd dat jullie een boost hebben gekregen? Meer aandacht? Met andere woorden; meer naam en faam? 😉
Absoluut!! We zijn natuurlijk enorm geholpen en veel steun gekregen. Op Facebook, Instagram.. Er was veel promotie. Dat heeft er zeker voor gezorgd dat het ook overal wel druk was als wij speelden. Hartstikke te gek! Maar door de Popronde zijn we ook enorm gegroeid. We wilden graag buiten ons Limburg spelen, dat was een grote motivatie. Maar het is hoe dan ook een enorme aanrader. Als ze mij zouden vragen om ditzelfde volgend jaar weer te doen zou ik meteen ja zeggen!
Je wordt beter… Krijgt veel inspiratie als muzikant zijnde maar ook energie van het publiek. En bovenal, met de band wordt je een familie.

Vorig artikelThomas Azier – Talk To Me
Volgend artikelJustice – Fire

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in