nachtschade-2

De Popronde is voorbij… Hoe hebben jullie het ervaren?
Over het algemeen gezien was het echt heel hartverwarmend. We hadden ons wel een beetje schrap gezet omdat we wel eens wat berichten hadden gehoord dat het een hele opgave zou gaan worden.. Maar het was super! Ook al was er een probleem, dan werd het heel snel opgelost door de Popronde zelf of de vrijwilligers op de locatie. Maar er was bijvoorbeeld ook veel psychische steun van Mischa (van den Ouweland), Chris (Moorman) en Tim (Arets) mocht er iets zijn of gebeuren, dat voelde meteen vertrouwd.
En het was voor ons als Nachtschade was het onze eerste echte tour door Nederland. Alles regelen, samen overal naartoe in het busje. Toch behoorlijk intens!
Je merkt ook aan de Popronde dat het weer draait om de band zelf. Het band zijn, het spelen, gewoon muziek maken! Niet al die extra dingen waar je normaliter allemaal op moet letten. Nee, gewoon lekker zorgen dat mensen genieten van jouw muziek!

Voelden jullie je misschien wel de verrassing van de Popronde? Na het eerste weekend alleen maar lof toegestoken!
Nou, we wisten wel dat we in Nijmegen een rake klap moesten uitdelen. Het voelden wel dat dat een optreden was waar best veel druk op stond. Maar waarschijnlijk meer vanuit onszelf dan van de buitenwacht. Maar we kregen een hele toffe recensie van 3voor12 en dat gaf wel een heel goed gevoel. Het was een soort bevestiging.
Uiteindelijk hebben we 17 shows gespeeld en dat was denk ik wel een perfect aantal. Overal genoeg energie in kunnen steken en dat is wel belangrijk.

Was het moeilijk om jullie energieke optreden overal te kunnen neerzetten? Kijkende naar de locatie?
Ja, het was toch wel aanpassen soms. We speelden in Alkmaar bijvoorbeeld in een museum. Daar was zo enorm veel galm… Maar we hebben ook in kroegen gespeeld wat helemaal paste bij ons en een uitstap(je) buiten de Popronde om om op het Museumplein te spelen voor 8000 man! Dus het lukt wel om overal te spelen en ook om aanpassingen te doen en ons niveau gaat er alleen maar van omhoog. Je kan jezelf testen, je voelt elkaar beter aan, het is ook zeker intens maar bovenal is het super!

Wat was het meest opvallende optreden dat jullie hebben gespeeld?
Moeilijke vraag. Ik ga meteen in mijn hoofd bedenken hoe en wat. Sowieso dan Nijmegen. Zoals gezegd was dat een show waar we moesten ‘deliveren’ plus dan onze allereerste 3voor12 recensie krijgen. Én stiekem was het persoonlijk ook spannend want mijn vriendin komt uit Nijmegen en haar familie kwam ook kijken.. Dus als het niet goed was die avond….
(Na nog even nadenken…) Heerlen was ook heel apart trouwens! Een lege kroeg, in de zin van.. Niets stond meer in de kroeg! Zelfs geen tap. De eigenaar zei zelfs: breek de tent maar af! Dat hebben we ook gedaan. Volume stond hard! Poeh. Achteraf toch maar gezegd, dat was net iets té hard.
En Sittard mag natuurlijk niet ontbreken… Dat was zo intens! Het eerste en laatste nummer waren pure improvisatie en zeker richting het einde kwam er zo’n climax… Ik heb daar nog vaak aan terug gedacht. De kans is groot dat ik dát moment terug breng in een nummer, ik ben er al mee bezig zelfs!

Naast het spelen zul je vast ook nog collega’s hebben zien/horen spelen. Is er iemand opgevallen?
Ja, er zijn wel wat bands die mij zijn opgevallen! Sowieso The Grand East want dat is echt een hele vette band. Ik kende ze nog niet maar dat is heel goed. Misschien wel een kruising tussen DeWolff en Nachtschade. Gewoon echt heel vet!
Jeangu Macrooy wil ik ook vermelden want dat is wel een hele goed singersongwriter. 45AcidBabies brak de zaal helemaal af tijdens het Eindfeest, dat was heel tof om mee te maken. Plus dat ik Radio Eliza toch wil vermelden. Het is niet meteen mijn smaak maar je hoort gewoon dat het af is. Het klopt en dat is knap!

Als afsluiter; wat staat er voor de komende tijd op het programma?
Album album album. We hebben opstaan dat we begin 2017 dit willen uitbrengen. Dus denk aan maart. Dan wordt het ook gewoon veel spelen in de periode februari/maart. Maar ook dan richting België en Duitsland, daar hebben we al wat hengeltjes uitgegooid.
Maar we gaan het nu nog masteren en daarna wordt het promoten! De media bereiken en zorgen dat we weer veel aandacht gaan krijgen. Plus dat we ook bezig zijn met het zoeken van een label. Dat is ook belangrijk uiteraard.
Met andere woorden, we blijven volop bezig en zitten niet stil! Je moet het ijzer smeden als het heet is. En dat doen we!

Vorig artikelJustice – Fire
Volgend artikelLucas Hamming – Are You With Me

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in