mitch-rivers-2

De Popronde is voorbij… Hoe heb je het ervaren?
Heel positief uiteraard! Het was voor mij de tweede keer dat ik meedeed aan de Popronde. Toen was het met Joe Madman and the Sidewalkers. Dus ik had wel iets van ervaring ondanks het feit dat we toen niet veel shows gehad hebben. Nu zijn het 17 shows geweest voor alleen Mitch Rivers plus het feit dat Belle Of Louisville ook een aantal optredens had. Best veel aangezien we eigenlijk pas een jaar bezig zijn. We hebben wel al op toffe locaties gespeeld, echte grote podia, we stonden namelijk in het voorprogramma van Luke Winslow King. Dus het was misschien wel even een omslag, even met beide benen op de grond komen. Maar dat went snel hoor, het was genieten. Overal een goede vibe, fijne sfeer en vaak lekker intiem.

Je hebt optredens gehad in 3 varianten: solo, in band vorm en natuurlijk ook met Belle Of Louisville. Fijn of moeilijk die afwisseling?
Mwahhh, dat was wel te doen. ik heb gelukkig wel wat ervaring daarmee maar soms was het toch wel enigszins pittig als ik twee keer op 1 dag moest spelen. Maar dat heb je als je met 2 bands in feite meedoet. Hectisch ook soms wel als je net klaar bent met show 1 en door moet naar de volgende. Daarbij wil ik overal veel energie geven, niet denk dat ik later nóg een show heb en dat ik dan rustig doe… Dat zit niet in me. Ik wil overal het beest loslaten en niet vooraf bedenken ‘ik moet mij sparen’. Uiteindelijk is die stem ’s avonds toch naar de klote.

Elke show is compleet anders van elkaar. Kijkende naar locatie en bezoekers. Maakt dat het extra moeilijk of juist een stimulans?
Denk juist een stimulans. Omdat we juist nog zo kort bestaan was het interessant om te kijken hoe het publiek reageerde. Daarbij hebben we veel gespeeld rondom de Randstad. Nu was het fijn om erbuiten te spelen, jezelf op de kaart te zetten! En eerlijk gezegd maakt het mij niet zoveel uit of ik nou in een café, echt poppodium of kledingwinkel speel. Ik wil altijd lekker knallen en muziek maken. ’s Ochtends of ’s avonds… Laat mij maar optreden!

Wat was de meest opvallende stad/locatie waar je hebt gespeeld?
Ik denk meteen aan Alkmaar. Daar speelden we in een kledingwinkel en vooraf denk je ook echt: wat doe ik hier? Maar er kwam een hele fijne sfeer en werd een vette show! Eigenlijk expect the unexpected.
Met Belle Of Louisville speelden we in Nijmegen bij Camelot en eigenlijk paste het allemaal niet bepaald. Het werd echt honky tonky. Uiteindelijk gaf het een heerlijke vibe en speelde we ook redelijk wat a capella.
En ook Delft zit in mijn geheugen. Daar speelden we met de vrienden van Nachtschade op 1 locatie, bij De Centrale. Echt een toffe plek, ook zo’n heerlijke vibe. Het gaf een soort Paradiso gevoel, dankzij de balustrades. Lekker ja.

Naast het spelen zul je vast ook nog collega’s hebben zien/horen spelen. Is er iemand opgevallen?
Uiteraard Nachtschade. Naast dat het maten van mij zijn, zijn het echt geweldige muzikanten. Ik heb genoten van elk optreden. Ruud Fieten vind ik gewoon opmerkelijk goed. Hij is echt een hele goede muzikant en songwriter. Heel fijn om naar te luisteren. En Thijs Boontjes uiteraard, dat is echt een goede showman, een komiek. Ook al heeft hij een halve fles in de kraag…. Hij is zo droog. Daarbij is het gewoon uitstekende Nederlandstalige rock ’n roll wat uniek is!
Wat ik jammer vind is dat ik Bartek nooit heb gezien, vaker geprobeerd maar nooit gelukt….

Wat staat er voor de komende tijd op het programma?
Nu spelen we nog in het voorprogramma van DeWolff wat echt heel erg tof is. Maar in februari duik ik met Pablo (van de Poel van de DeWolff red.) twee weken de studio in om een plaat op te nemen. Dus het is nu nog wel schrijven maar het meeste is af. Ik hoop dat we ongeveer in september 2017 de plaat kunnen uitbrengen.
Verder is het een beetje bijkomen en ook wel bijhouden. We moeten nu niet helemaal gaan inkakken, het niveau moet toch wel hoog blijven. Wel zijn we in gesprek met een label maar verder is het team helemaal in balans. Uiteindelijk moet er een top marketingplan zijn zodat we klaar staan voor wat komen gaat!

Ter afsluiting: Heeft de Popronde ervoor gezorgd dat jij/jullie een boost hebben gekregen? Meer aandacht? Met andere woorden; meer naam en faam? 😉
Nou goed, we hebben uit onszelf 17 shows gespeeld. Geen label van 3voor12 of Never Mind The Hype gekregen dus wat dat betreft is het geslaagd. Én we zijn al door die Popronde selectie gekomen, dat is al top! Dat gaf een boost. En nogmaals, we bestaan nog maar een jaar, daarin hebben we ongelooflijk veel geleerd en de Popronde heeft daaraan meegeholpen. Het heeft enorm veel meerwaarde en daarvoor zijn we ook echt dankbaar. Een positief gevoel, een geweldige ervaring en we zijn overal goed ontvangen. Ondanks dat het echt overal anders was, was het een geweldig avontuur. Op naar 2017!

https://www.youtube.com/watch?v=x6Dxh05e_0w

Vorig artikelLucas Hamming – Are You With Me
Volgend artikelThe Last Shadow Puppets – This Is Your Life

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in