Wat leuk wat leuk! Popronde Throwback is terug. We gaan beginnen met niemand minder dan Kiki Mettler! Kiki is niet alleen een goede singer songwriter is maar ze is ook hartstikke enthousiast bij vele dingen waaronder dus dit interview wat ik met haar heb gehad via de telefoon. Dus lees maar lekker even hoe zij de Popronde heeft beleefd!

De Popronde is voorbij… Hoe heb je het ervaren?
Als ik er nu zo op terugkijk, ben ik heel erg positief! Het was een groot avontuur en ik ben blij dat ik dit heb mogen doen. Qua optredens lijkt het veel op ‘normale’ shows: soms zijn ze héél leuk en soms zijn ze helemaal niet leuk, er zijn enthousiaste mensen of mensen die niet speciaal voor jou komen. Verder is het leuk dat je toch wel vaak dezelfde mensen ziet en spreekt: zo maak je echt deel uit van een groot geheel, een grote familie.

Met welk doel heb jij meegedaan aan de Popronde?
Vorig jaar heb ik er over nagedacht en destijds was het niet logisch. Nu, dit jaar, daarentegen wel. Ik heb een EP uitgebracht en vervolgens een tour gedaan om natuurlijk deze te promoten. De Popronde leek mij een logisch vervolg om die EP tour een beetje te verlengen. Het is niet zo dat ik aan de Popronde heb meegedaan om meer vlieguren te maken maar het was wel om zo weer overal te komen en daardoor mijn naam en muziek meer bekendheid te geven.

Is dan het doel behaald, om je muziek te laten horen aan nieuwe mensen?
Ja, toch wel. Maar het is wel anders hoor! De EP die ik heb gemaakt en te koop is, daar speel ik samen met een band. Tijdens de Popronde heb ik solo gespeeld. Natuurlijk wel met dezelfde nummers maar het is toch anders. Dus de mensen die de plaat hebben gekocht worden wel een beetje verrast als ze ‘m weer gaan luisteren.

Je hebt zo’n 20 steden bezocht, soms ook met preview erbij. Had je dit verwacht? Zwaar?
Ik heb het de eerste paar weken relatief rustig gehad, maar 8 shows. De laatste fase was dus wel écht heel erg druk. Zeker ook omdat ik veel previews heb gedaan, dat maakt het meteen een lange dag. Maar wel leuk hoor! Achteraf ben ik stiekem blij dat ik niet alle steden heb gehad 😉

Omdat je solo stond, heb je dan niet soms enorm moeilijke omstandigheden gehad?
Dat is wel verschillend geweest. De ene keer sta je echt op een perfecte locatie en de andere keer snap je niet hoe men mij op zo’n plek konden plaatsen. Beetje een programmafout. 1x speelde ik in een restaurant en er zaten mensen zó ontzettend hard te praten en te lachen.. Dat was niet normaal. Omdat ik al luisterliedjes heb, is het voor mij heel moeilijk om zo’n volk te overstemmen. Maargoed, ondertussen kan ik ermee omgaan hoor!

Wat is achteraf gezien je fijnste/mooiste/beste optreden geweest?
Dan moet ik sowieso Alkmaar noemen. Daar speelde ik in een elektronica winkel, niet meteen logisch maar de sfeer was heerlijk. Lieve medewerkers, echt luisterpubliek. Voelde me er echt thuis. Dan kan ik ook veel beter presteren. Ik ben dan meer open, kan makkelijker communiceren. Zo voel ik me echt goed! Verder was Tilburg leuk. Ik speelde bij een koffiebar en normaal zouden ze ’s avonds gesloten zijn maar voor de Popronde waren ze speciaal open gebleven en daar speelde ik ook een hele fijne show.

Heb je al doelen gesteld voor de komende tijd? Of iets leuks op de planning?
Nou, ik ben wel een heel klein beetje blij dat ik wat rust heb! Maar ondertussen doe ik mee aan De Grote Prijs van Nederland en sta op 11 januari in de kwartfinale daarvan.
Dus nu is het schrijven, daar heb ik weer tijd voor. Ik hou er sowieso van om steeds nieuwe avonturen aan te gaan. Nieuwe dingen beleven, mezelf uitdagen.
Maar soms is dat schrijven ook wel lastig. Ondanks dat ik er zin in heb is het soms moeilijk. Eerst verwacht niemand iets van je en nu komt er steeds wat meer druk op te liggen. Daarbij ben ik behoorlijk perfectionistisch. Maar als ik dan een stuk van een nummer heb, moet het voor mijn gevoel ook in 1 keer af zijn, anders ben ik bang dat ik het later niet goed af maak. Dat ik het fout doe voor mijn gevoel. Dat moet er misschien wel een beetje uitsluipen….

Verder nog iets leuks meegemaakt dat je wilt vertellen?
Ja nou, ik heb het écht leuk gehad en heb ook met heel veel plezier gespeeld. Mensen op de locaties kunnen heel erg lief zijn en dat is fijn. Daar ben ik dankbaar voor. Wat verder de Popronde zo leuk maakt is dat je andere acts leert kennen: persoonlijk en muzikaal.
Maar er gaan door de Popronde ook andere deuren open want tijdens die weken heb ik zelfs bij Radio2 mogen spelen, midden in de nacht. Super!

Vorig artikelHAEVN – Fortitude
Volgend artikelCamielMusic Unplugged

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in