Ook dit jaar zijn er weer Popronde Throwbacks. Een terugblik naar Popronde 2017. Er zullen verschillende artiesten/leden van bands meedoen. Vandaag is het tijd om te spreken met Jannes van Kaam van FFOOSS. Wie? Deden die mee? Ja hoor! Maar tijdens de Popronde was het nog ‘gewoon’ FOES.
Eens kijken wat Jannes er van vond en wat er voor deze band al op de planning staat!

De Popronde is nu dan toch écht voorbij. Hoe heb je het ervaren?
Poh, ja.. Dat was wel te gek! Heel wat shows per week en tegelijkertijd ook niet weten wat je kunt verwachten. Maar het wel heel tof om te zien dat het eigenlijk bijna overal lekker druk was waar we speelden.
We hebben vorig jaar wel wat festivals en voorprogramma’s gespeeld maar de Popronde is wel heel erg goed voor ons geweest. Hierdoor nóg beter leren spelen en alles net iets strakker geworden. Kans is groot dat dit zonder de Popronde niet was gebeurd of anders gewoon veel langer had geduurd.

Wat was de reden voor jullie om mee te doen aan de Popronde?
Nou, dat is wel even leuk om te vertellen. Melanie en ik zijn vanuit de Herman Brood Academie (HBA) samen gekomen als artiest. Vorig jaar december stonden we een beetje op een kantelpunt: gaan we door of niet? Maar toen mochten we meedoen met de HBA On Tour. Dat ging er lekker en konden ook voor Club 3voor12 Utrecht spelen. Dat was wel een teken om vol door te gaan! We kwamen in een goed vaarwater: inschrijven voor Popronde en voorprogramma’s waaronder een met 45AcidBabies!

Jullie hebben 12 steden bezocht, 13 optredens gehad. Was dat waarop jullie hadden gehoopt?
Natuurlijk hoop je op zoveel mogelijk shows! Je hebt ook geen idee wat je kunt verwachten eigenlijk. Maar met deze 13 optredens waren we heel blij. Tussendoor ook wel andere gigs gehad die tof waren, dus we hebben zeker niet stil gezeten!

Samen met Melanie ben je een brok dynamiet op het podium, hoe komt dat?
Dan moeten we eerst even terug in de tijd, over ons ontstaan. Melanie studeerde zang, ik deed  gitaar. Op de Herman Brood Academie moesten we bands maken maar we waren beiden te laat. Omdat we eigenlijk geen zin hadden in andere mensen om ons heen gingen we snel naar een aparte ruimte om met z’n tweeën iets te doen. Vervolgens moest zijn we gaan repeteren en ben ik gewoon achter een drumkit gaan zitten en zo is er meer en meer ontstaan. We houden beiden van goede ritmes en lekker knallend werk. Wellicht dat we daarom zo’n brok dynamiet zijn! Daarbij halen we ook heel veel inspiratie uit vele andere genres dus daardoor maken we lekker harde muziek met ook pop invloeden.

Vragenvuur! Tofste show, tofste vergelijking, tofste Popronde act?

  • Show: dat moet dan wel Delft zijn. Daar ging namelijk de versterker kapot. In het nummer ben ik met 1 hand gaan drummen en probeerde in de tussentijd ‘m te fixen omdat het refrein eraan kwam. Het lukte me niet dus we moesten stoppen! Gelukkig kwam Eszl (Yasmine) zijn bas amp brengen en in de tussentijd hield Melanie de mensen aan de praat en tot mijn verbazing bleef ook iedereen! Men leefde ook echt mee en dat zegt genoeg!
  • Vergelijking: Nou, Blood Red Shoes is uiteraard heel vaak genoemd, logisch ook en die vind ik ook tof! Verder was er iemand in Heerlen die ons vergeleek met de eerste show van Nirvana op Pukkelpop. Die waren nog niet zo groot en braken achteraf de hele boel af daar. Hij was daarbij en zei dat er nu na 20 jaar alle stress van hem af viel door onze show! Heel vet dus!
  • Act: Dat zijn er meerdere. Bevriende bands waaronder Korfbal, Charlie & The Lesbians, Mantra & Yasmine. Maar ik ben ook een enorme fan van The Dawn Brothers!

Wat staat er de komende tijd op het programma?
Sinds kort hebben dus een naamsverandering gehad! Het was eerst FOES maar omdat een andere band deze naam ook had (eerst met puntjes ertussenin maar dit hebben ze veranderd), is het nu FFOOSS geworden. Tegelijkertijd is onze single uitgekomen!
De betekenis? Nou, het is uiteraard Engelstalig en het betekent tegenstander. Nu met deze aanpassing is het allemaal nóg wat alternatiever en waziger, perfect dus.
Verder komen er in 2018 sowieso twee nieuwe nummers. De planning is dat deze in februari en maart komen inclusief clips! Én we gaan misschien/hopelijk naar Ierland/Engeland, natuurlijk ook een hele uitdaging.

Vorig artikelEminem ft. Ed Sheeran – River
Volgend artikelTusky – Going Out

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in