De Popronde is voorbij… Hoe heb je het ervaren?
Ik vond het te gek! Je komt lekker in een ritme van veel spelen en dat is natuurlijk altijd top. Liedjes welke ik nog nooit live had gespeeld slijten dan lekker in je vingers en je wordt ieder optreden weer beter. Ook het omgaan met moeilijke rumoerige kroegen waar mensen eigenlijk alleen maar willen lullen en bier drinken vond ik top. Je wordt gedwongen om om te gaan met de omstandigheden die op dat moment er zijn en een manier te bedenken om het publiek toch bij de lurven te grijpen waardoor ze toch gaan luisteren. Dat vind ik altijd een leuke uitdaging.

Je bent absoluut geen onbekende naam bij muziekliefhebbers, heb je gemerkt dat er daardoor hogere verwachtingen waren?
Er waren zeker plekken waar het 5 minuten voordat de show begon het ineens helemaal vol stond. Dat is te gek. Wat ook geweldig is om te zien is als je mensen in het publiek de woorden ziet meezingen. Ik moet dan altijd grijnzen en dat geeft het optreden altijd iets bijzonders. Dat is dan misschien wel een teken dat ik iets bekender ben maar ik vond het fijn om voor iedereen op te treden, maakt niet uit of ik dan nu bekend ben of niet.

Heb je overal goed kunnen optreden? Aangezien je ‘alleen’ maar met je gitaar staat en verder niets. Was het publiek aandachtig genoeg voor jou?
(lachend) Niet iedereen was even aandachtig aan het luisteren nee… Maar dat weet je als je aan de Popronde meedoet. Soms speel je in een kroeg waarvan de stamgasten gewoon gezellig willen lullen, en dan staat er ineens een dude met een gitaar voor hun neus. Die mensen komen in eerste instantie zeer zeker niet voor jou en de uitdaging is dan natuurlijk die mensen aangenaam te verassen waardoor ze de volgende keer wél voor jou komen! 🙂

Wat was de meest opvallende stad/locatie waar je hebt gespeeld?
De show in Apeldoorn was heel tof. Het was een mini kroeg en het was tot aan buiten toe echt stampvol. Er was een luidruchtige aangeschoten stamgast waarvoor ik een liedje improviseerde. Daar werd heel leuk op gereageerd en het werd daardoor ook de rode draad van het optreden. Deze interactie is heel belangrijk tijdens het spelen denk ik. Je gaat voor een korte tijd een relatie aan met het publiek voor wie je speelt en dat moet net als iedere andere relatie van twee kanten komen 😉 Achteraf kan ik zeggen dat dat dus heel goed verlopen is!

Naast het spelen zul je vast ook nog collega’s hebben zien/horen spelen. Is er iemand opgevallen?
Jazeker! Radio Eliza zijn echt supertalented gasten en de liedjes vind ik tof. Ze zijn eigenwijs en toch poppy wat ik heel dope vind. Daarnaast vind ik Pitou ook te gek, wat een betoverde lady is dat. En natuurlijk ook mijn lieve vriend Bram als frontman van Avi On Fire, daar heb ik ook erg van genoten tijdens de Popronde.

Wat staat er voor de komende tijd op het programma?
Dat is eigenlijk wel een heel makkelijk te geven antwoord: Dat is namelijk nieuwe liedjes maken en sowieso een plaat opnemen 🙂 Misschien wel platen. Maar in ieder geval die ‘good feeling’ van de Popronde daarin meenemen.

Ter afsluiting: Heeft de Popronde ervoor gezorgd dat je een boost hebben gekregen? Meer aandacht? Met andere woorden; meer naam en faam? 😉
De boost zit hem in de nieuwe mensen die ik kennis heb laten maken met mijn muziek. Als ik mensen heb kunnen overtuigen om nog eens naar een optreden van me te komen kijken en er dan misschien een kaartje voor te willen kopen, is mijn missie ruimschoots geslaagd!

https://www.youtube.com/watch?v=slPri8Oo_K4

Vorig artikelSteden
Volgend artikelMister and Mississippi – HAL9000

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in