PR15_FB_Profiel_SittardKomende zaterdag is het zover: Popronde Sittard! Het wordt alweer voor Sittard de vierde keer dat ze meedoen aan dit grote rondreizende festival. Bands als Racoon, De Staat, Blaudzun, Dotan, Chef’Special, Kensington, Rondé & John Coffey hebben de Popronde meegemaakt en dit uiteindelijk geen windeieren gelegd! Het is eigenlijk een geweldige opstap voor bands om zo meer bekendheid te genereren maar ook om zo heel veel ‘vlieguren’ te maken en zo ervaring te krijgen…..

Sittard heeft een geweldige groei doorgemaakt: 18 locaties en 31 optredens! Alsof het niks is allemaal. Geweldig om te zien hoeveel locaties ook nieuw zijn en hun enthousiasme niet onder stoelen of banken schuiven! Natuurlijk mis ik een paar locaties… Helaas!

Om even iedereen enthousiast te maken en te informeren wat er staat hier een korte maar duidelijke uitleg per locatie!

FEE Concept Store – 14.30 uur – Diede.
Een preview want later op de dag spelen ze een volledige set! Vrolijke, aanstekelijke muziek waarbij niemand op kan stil staan! Daarbij best alternatief dus passend bij FEE.

Whiskyfriend – 14.30 uur – Niek Pronk.
Een perfecte plek voor deze jonge, creatieve man. Met zijn rauwe stem zal hij de blues/folk laten herleven in deze toffe locatie omringt met hele lekkere whisky!

Down Under – 15.15 uur – Rogier Pelgrim.
Ook een preview maar hier zal Rogier zich laten horen in een rustigere setting. Met zijn unieke stem brengt hij mensen zeker weten in vervoering!

Bagels & Beans – 15.30 uur – Demi Knight.
Met haar hele fijne stem zal ze deze locatie gaan betoveren! Demi brengt de country terug naar het heden en voegt een eigen sausje eraan toe.

Coffee Mundo – 16.15 uur – Stef Classens.
Met een overwinning op zak bij De Beste Singer Songwriter en het maken van een album is het tijd om dit veel te spelen en waar kan dit beter bij de Popronde? Coffee Mundo dus!

Leven – 16.30 uur – Daniël Cane.
Uniek stemgeluid op een historische locatie: dat klinkt onmiddellijk als een succesformule! Zijn mix tussen pop en singer songwriter is catchy en puur.

Gruizenkerkje – 18.00 uur – Echo Movis.
Geen echte preview maar een semi akoestisch optreden. Met dansbare tunes en een zeer eigen geluid mogen ze hun kunsten vertonen in deze mooie kerk.
20.00 uur – Postcards From Mars.
Bart van Dalen zal een heel eigen optreden gaan geven. Zich zelf begeleiden en loopen. Als dat geen mooi geluid gaat geven…..

PR15_FB_Banner_Sittard

De Zaak Onder De Linden – 15.00 uur – Fake Billy & The False Prophets.
Rauw, catchy en knallend! Onder De Linden weet wat goede bands zijn en dit viertal zal gelijk ’s middags de show stelen! YEAH!
21.00 uur – Donnerwetter.
Duidelijke alternatieve rock ’n roll van heren die weten hoe een optreden in elkaar zit. Met een geschiedenis van Shaking Godspeed in de gelederen zit het gewoonweg goed.

De Domijnen – 19.00 uur – Mountaineer.
Een mix van vele stijlen zoals folk, luistermuziek en Americana. Puur sowieso en ook heel erg melancholisch. Marcel Hulst maakt muziek met kwaliteit!
20.30 – Charl Delemarre.
Deze Nederlandstalige troubadour maakt luistermuziek met een boodschap en je moet er echt goed naar luisteren maar dan komt het ook keihard binnen. Passie!
22.00 – HAEVN.
Een van de grootste namen in Sittard mét Limburgs bloed. Bekend van auto reclames en nu ook een doorbraak met volledige nummers. Popronde heeft weer een pareltje in handen.

Studio 54 – 21.15 uur – My Blue Van.
Als er een burger restaurant meedoet moet er ook bluesrock staan. Dat is My Blue Van! Een drietal dat staat voor ijzersterke riffs en rauwe klanken. Geen rauwe burgers!
23.00 uur – Rhinorino.
Een energieke band, wederom trio, met een vrouwelijke drummer. Denk aan Queen’s Of The Stone Age met een flinke dosis pure sex. YEAH!

The House – 21.00 uur – Rogier Pelgrim.
Rogier heeft na zijn deelname aan De Beste Singer Songwriter niet stil gezeten en zal in The House optreden met een nog twee andere muzikanten. Uniek en puur!
01.30 uur – Yakumo.
Yakumo is wereldse techno. HUH? Ja, deze twee heren zorgen ervoor dat ze middels subtiele melodieën iedereen in vervoering kan brengen en zo zorgen voor een knallende zaterdagavond!

Ich & Dich – 21.30 uur – Diede.
Na hun preview ’s middags zal Diede zich volledig geven met een knallende, energieke dansbare show! Excentriek maar wel commercieel. Poppy maar ook met glamour.
23.30 uur – The Dirty Denims.
Punk, rock ’n roll…. Vrouwelijke frontvrouw en heerlijke aanstekelijke deuntjes. Staat garant voor een feestje en springende mensen… To Be Continued….
01.00 uur – Drunken Dolly.
Ierse Folk!!!! Neem je paraplu mee want er kans op regen: bierregen! Hopelijk staat de Ich & Dich stevig op hun grondvesten want dit zal sowieso wederom springers opleveren! HEEEEUUUUJJJJ.

Sahaya Lounge – 22.00 uur – Secret Rendezvous.
Met een hele fijne R&B sound zal Secret Rendezvous de Sahaya Lounge nog meer laten genieten van hun sisha’s. Gegarandeerd!

Schtad Zitterd – 22.15 uur – Eleonor Coco.
Van koffiemeisje bij 3FM naar veelgevraagde artieste tijdens de Popronde… Het kan snel gaan! Met aanstekelijke indie pop zal ze Schtad Zitterd lekker laten swingen!

Ernesto’s – 22.30 uur – Early Adopters.
Limburgs trots uit Horst! Gaan ze de AFTERPARTEES achterna? Don’t know maar energiek en pakkend zijn ze in ieder geval wel! Fijne samenzang en ’90 invloeden!
00.00 uur – Iguana Death Cult.
Psychedelische rock zal van het podium afschallen! Energieke shows, blote basten… Niks is te gek voor deze boys! Feest in Sittard!!!
01.15 uur – Vince Irie & Offshore.
De afsluiter voor Ernesto’s zal net als vorig jaar een dansfestijn worden. Swingende heupen zijn gewenst met reggae!!! Vince Irie is bekend van The Voice.

SOHO – 22.45 uur – Moon Tapes.
Met hun dansbare klanken zal SOHO veranderen in een warme plek waar iedereen wilt swingen. Hun shoegaze muziek is al in het buitenland terecht gekomen.. Must see dus!

PR15_A2_SP_SITTARD_DEF_LR (Mobile)

De Hollande – 22.45 – Angelo Boltini.
Een muzikale duizendpoot met soul invloeden. Wat is nou fijner om een zaterdagavond dit horen? Krijg je spontaan goede zin van!!
00.15 uur – Echo Movis.
Nu kunnen ze versterkt knallen! Na een optreden in het Gruizenkerkje is het tijd om de energie te vertalen naar het publiek. Lekker knus maar zeker een succes!
02.00 uur – The Brahms.
Per toeval nog op de lijst: The Brahms. De meest geboekte band van de Popronde 2015 en niet voor niks. Ze sluiten Sittard af en laten zeker weten horen waarom ze zo’n succes zijn!

Dwaas – 23.00 – Lookapony.
De boys uit Eindhoven hadden twee jaar geleden al een date met Café Dwaas maar dat ging wegens ziekte niet door. Even een dubbel en dikke show ervan maken heren!!
00.30 uur – St. Tropez.
Deze band is eigen ook heel bekend maar voor velen weer onbekend… Huh? Ik vertel niet teveel behalve dat dit mannen zijn die weten welke wetten gelden in de muziekwereld. Keiharde rock/garage!

Een mix van vele verschillende stijlen muziek. Staat garant voor een geweldige dag met geweldig veel kwaliteit van alle artiesten/bands. ’s Middags al tot ergens in de late uurtjes!!!
Ik ben er sowieso bij, jullie ook??

Vorig artikelCraig David x Big Narstie – When The Bassline Drops
Volgend artikelFlying Horseman – Night Is Long

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in