PR15_FB_Banner_SittardZaterdag 14 november. Een datum wat al een hele lange tijd met rood omcirkeld stond in mijn agenda. De Popronde zou naar Sittard komen en ik heb dit prachtige reizende festival voor het eerst samen met René Lenoir georganiseerd! Wat een beleving, wat een gestress.
Maar ochja, je moet er iets voor over hebben!
Aangezien ik toch nog altijd ook een muzieksite/blog ben, heb ik gelukkig met een kritisch oog en oor nog naar de muziek kunnen kijken en luisteren!
Helaas is het nooit mogelijk om tijdens de Popronde om alles te zien, zeer balen dus….!
Toch hier een mooi verslag:

Het begon allemaal met Niek Pronk in The Whiskyfriend. Een nieuwe, unieke, aparte locatie! Helaas was het niet heel druk met luisteraars maar wél met kopers. Niek is een kunstenaar. Niet alleen qua muziek maar juist met tekenen en bewerken. Hij is namelijk ook afgestudeerd op de kunstacademie. Naast die passie kan ie ook nog geweldig goed zingen met een stem waar je door geraakt wordt! Rauw, puur en dat kon ook verdomde goed want het was volledig akoestisch. Teksten die droevig zijn, of met een twist. Hij wordt een soms wel vergeleken met Johnny Cash, daar kan ik volledig bij inkomen!

Niek Pronk

Door naar De Zaak Onder De Linden. Een plek die gemaakt is voor de muziek! Ademt muziek. Fake Billy & The False Prophets stonden op het podium…. Te knallen! Wat een bak energie, wat een kwaliteit! De nummers waren kort maar krachtig en de onzinnige dingen die tussen de nummers uit de mond van zanger Martijn Crins kwamen zijn geniaal. Daarnaast was Matthijs Leeuwis een bekend gezicht, hij stond vorig jaar in Eigenwijs zijn geheel eigen nummers te vertolken!

Fake Billy & The False Prophets

Terug naar de markt, Bagels ’n Beans! Singer songwriter Demi Knight stond daar in haar uppie met d’r gitaar. Ofja, in haar uppie… Het was volle bak!! De ruiten waren beslagen en de mensen waren betoverd. Puur, eerlijk en heel erg eigen. Demi heeft een heerlijke stem en je geloofd elk woord wat ze zingt. Maar naast dat ze goed zingt is zo ook juist zo open in de tussenliggende pauzes, ze verteld open haar verhaal en de bezoekers hangen aan haar lippen. Chapeau!

Demi Knight

Naar de Voorstad: naar Leven. Een nieuwe plek, een historische plek! Hier speelde Daniel Cane. Dit is absoluut geen groentje voor de Popronde: hij heeft Popronde Nijmegen georganiseerd en heeft ondertussen al door heel Nederland gereisd om op te treden en alles in goede banen te leiden! Voor het optreden werd er een mooi woordje gesproken door Noel Lebens, kijkende naar de Popronde en de gebeurtenissen in Parijs. Hierna was het game on voor Rico Neeter, de echte naam van Daniel Cane. Prachtig! Wat een stem, bereik en plezier. De leuke verhalen tussen de nummers door maakte het een waar geheel en je voelt je automatisch veel meer betrokken bij het optreden.
Maar hoe het balletje soms ook rolt, door autoproblemen van Echo Movis, mocht hij nogmaals optreden in Het Gruizenkerkje. Een speciale locatie, er is amper iets van elektronica nodig…. De atmosfeer is prachtig en er is een machtige klank bij elke noot wat gezongen of gespeeld wordt. Ondanks de mindere opkomst (had met het tijdstip te maken) heeft hij absoluut niet hetzelfde gespeeld maar juist een paar andere nummers omdat juist de locatie erom vroeg.

Daniel Cane Leven (Mobile)

Postcards From Mars (Mobile)Even een eetpauze maar vervolgens terug naar de kerk, naar een wederom prachtig optreden maar dan van Postcards From Mars. Bart van Dalen staat met zijn looping systeem in de spotlight en brengt werkelijk iedereen in vervoering. Het is bij elk nummer muisstil, het respect is groot! Het is gelukkig redelijk gevuld in de kerk en er komen tijdens het optreden ook wat mensen erbij. Door juist de geluiden wat hij nodig heeft te loopen laat Bart ook zien wat voor goede artiest het ook is. Gelukkig is hij ook enorm blij met de locatie, wellicht een mogelijkheid om later ook andere optredens te laten plaatsvinden!

Tijd voor vrolijke deuntjes, tijd voor gezelligheid! Diede stond in de Ich & Dich. Nadat ze al veel eerder in de middag gespeeld hadden bij FEE was het nu tijd voor hun échte optreden! De locatie stond lekker vol, er was veel sfeer alleen was het geluid niet optimaal… Toch was het een heel erg leuke show. Je ziet het plezier eraf spatten bij de hele groep en dat komt sowieso over bij het publiek: een succes!

Vanaf dit moment werd het opsplitsen…. Teveel goede muziek wat ook vrijwel gelijktijdig begon. Keuzes, je weet nooit of ze de juiste zijn of niet! Ik heb gekozen in eerste instantie voor Moon Tapes. Deze Amsterdamse shoegaze band sprak voorafgaand en ze zeiden heel droog: schrik niet, we zijn harder dan op de mp3’s. Ik was er klaar voor en heb vanaf het eerste moment genoten! Heerlijke sound, lekker krachtig en gewoon een eigen geluid. Ondanks het ‘hardere’ geluid blijft het lekker dansbaar. Het maakte mij vrolijk maar de locatie, SOHO, ook!

Moon Tapes

Snel naar de Hollande, daar speelde Angelo Boltini. Gelukkig kwam ik bij de laatste twee nummers binnen. Zijn geluid is meteen vertrouwd. Zeker het nummer ‘Californian Skies’ is herkenbaar maar ook tegelijkertijd verrassend. Het opzwepende geluid in combinatie met het meerstemmige gezang laat het begin in dit café helemaal klinken en iedereen komt goed los!

Angelo Boltini

Helaas helaas helaas heb ik Lookapony gemist maar ik heb gehoord van veel andere bezoekers dat de boys uit Eindhoven café Dwaas echt helemaal gesloopt hebben! Dat slopen hebben The Dirty Denims ook gedaan maar dan bij de Ich & Dich. Hier was het letterlijk een show vol vuurwerk. Vuurwerk op de gitaren en staan op de bar! NICE!

Ik stond ondertussen in Ernesto’s om te gaan genieten van de boys van Iguana Death Cult. Deze psychedelische rockers zijn vanaf seconde één helemaal in hun element. Niks rustig starten, niks het publiek laten wennen. NEEN! Onmiddellijk gas geven, geweldig! Deze vier boys razen een flinke tijd door maar stak ik even de straat over om naar Echo Movis te gaan. Helaas wegens autoproblemen geen sessie gehad in het Gruizenkerkje maar wél in een volledige setting in de Hollande. Het was druk en ik kwam maar net tot een leuk plekje. Van bovenaf had ik een perfect zicht! Adura werkt zich een slag in de rondte en staat even later ook op de bar, feest! Toch moet ik dit ook wederom vroegtijdig afbreken… St.Tropez riep mij! Deze vier heren zijn absoluut geen groentjes… Dit is het eigenlijk Go Back To The Zoo, ook mede door de Popronde doorgebroken en nu is het niet anders! Het klinkt allemaal retestrak, pure klasse. Lars vliegt met zijn gitaar door het café, springt op de bar, ervan af en mosht met een bezoeker. Wow!

St.Tropez (Mobile)

Tijd voor iets heel anders: Yakumo in The House. Deze top act heeft geen gitaren nodig om het te laten knallen. Geef ze een goede geluidsinstallatie en dan vliegen de beats door de tent heen. Helaas was het niet zo druk maar desondanks is het wel genieten geblazen. Niet stopt ze in ieder geval!!!

Afsluiter van de gehele dag/avond/nacht waren The Brahms. Wellicht samen met HAEVN de meest bekende band van dit jaars Popronde. Met een megahit op zak stonden ze in een stampevol café de Hollande een toffe show te geven! Ze kwamen, zagen en overwonnen! Natuurlijk met de hits ‘Homerun’ en ‘Golden’. Helaas vloog de tijd wel heel erg snel voorbij…. Zonde!

The Brahms (Mobile)

OP NAAR 2016!!!!

Vorig artikelA-Trak ft. Jamie Lidell – We All Fall Down
Volgend artikelDe Staat – Peptalk

2 REACTIES

  1. Ben alleen in de gruizenkerk geweest, maar beide optredens waren goed. Heel verschillend maar de sfeer was bij beiden super! Zowel Daniel Cane alsook Postcards from Mars waren erg te spreken over de lokatie en het geluid. Super!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in