Een tijdje geleden had ik een vage gedachte: wat voor bands ofwel artiesten zijn er die iets met planten in hun naam hebben. Bomen, struiken, bloemen wat dan ook! Ondanks die vage gedachte zit er wel een kleine verklaring achter dit idee. Al jaren loop ik met hooikoorts en dat komt dus merendeel door pollen van grassen en bomen. Vandaar!
Ik heb weer eens een top 5 gemaakt in willekeurige volgorde. Laat je verrassen en mocht je nog een leuke weten, let me know!

1) Supergrass – Moving.
Supergrass is een Brits bandje dat vanaf 1993 vele hits heeft gehad. Wellicht als je de nummers hoort zeg je: OHJA! Denk aan ‘Alright’ en uiteraard ‘Pumping On Your Stereo’. Beetje alternatief rock. Ik kies voor het nummer ‘Moving’.. Natuurlijk vanwege de pollen.

https://www.youtube.com/watch?v=WRtHGQ63XjY

2) Moss – I Apologise.
Ik kan me nog goed herinneren dat ik op Pinkpop was. Daar speelde Moss toen vroeg op de dag op het hoofdpodium en het was heerlijk warm. Ik lag toevalligerwijs in het gras. Een dubbelopje dus: in het gras naar Moss luisteren. Logische keus in deze top 5.

3) Guns ’n Roses – Paradise City.
Moet ik veel vertellen over de MEGA band uit Los Angeles?? Al vanaf de jaren ’85 gaan ze de wereld over met hun bekende sound en de enorm herkenbare stem van Axl Rose. Nóg een reden dus. Waarom ‘Paradise City’? Check de eerste regel maar.. Juist ja.. Gras.

4) Soundgarden – Black Hole Sun.
Niet de meest voor de hand liggende keus wellicht. Natuurlijk wel met achterliggende gedachte. Garden en Sun is wellicht vergezocht maar het klopt wél. In de tuin zijn veel planten, bloemen en door de zon groeien ze. Soundgarden is door dit nummer écht bekend geworden, wel het meest softe nummer van de mannen.

5) Cypress Hill – Insane In The Brain.
Tweede groep uit L.A. Deze hiphop groep mixt allerlei stijlen door elkaar maar is het meest bekend geworden met dit nummer. Natuurlijk gaat het nu om ‘Cypress’. Cipres is een boom! Daarbij word ik vaak gek in mijn kop door de hooikoorts. Voilà!

Vorig artikelPete Philly & Perquisite – Lazy
Volgend artikelBody Parts

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in