Mick
Pinkpop zaterdag 7 juni.

Natuurlijk was dit de dag van The Rolling Stones, maar laten we niet vergeten wat er de rest van de dag gebeurde! Komende verslagen zal ik beschrijven wat ik gezien heb de afgelopen dagen en misschien wel aanraders voor jullie! Veel leesplezier.

Thé Lau.
Ik heb zo’n vermoeden dat iedereen wel weet wat het verhaal is rondom Thé Lau. Hij is helaas ongeneeslijk ziek, hij lijdt aan keelkanker. In plaats van met de pakken er neer te gaan zitten is hij een soort afscheidstour begonnen en laat hij zien wat hij nog kan. Dit alles met zoveel energie nog! Hij speelt met zijn band, The Scène, alles met zoveel passie en gevoel, prachtig! Ook de hulp die hij krijgt van Pascal van Bløf, Jaqueline Govaert en de zanger van dEUS, Tom Barman, is om kippenvel van te krijgen. Thé blijft altijd in leven.

Flogging Molly.
Padadadaddaaaaaa!! Als je na 30 seconde al het hele veld kan laten springen en het bier laat gooien weet je dat je het goed doet. Flogging Molly is zo’n band. Ik had ze al gezien drie jaar geleden op Rockin’ Park in Nijmegen met even zo hoge temperaturen en het was ook geweldig. Ook zaterdag was het knallen, springen, vliegen en genieten. Geen enkele band maakt denk ik zoveel lol! Mocht je nog ergens de kans krijgen om deze fenomenen te zien…. Twijfel niet, doen! Gegarandeerd feest!
Flogging Molly

White Lies.
White LiesWhite Lies is een band die ik al eens gezien had maar ook eigenlijk weer wilde zien en nu kon ik ze weer aanschouwen. Met sowieso twee CD’s in mijn kast te hebben en ze dus al eens gezien te hebben een paar jaar terug op MainStage, wist ik dat dit kwalitatief sterk zou zijn. Ze hadden wel wat concurrentie met Joe Bonamassa op de 3FM Stage maar de tent stond goed vol. Zoals ik al zei, de kwaliteit was hoog, de mensen deden mee en zelf konden ze de hitte ook goed waarderen in de tent. Wel ben ik van mening dat ze meer waardering mochten krijgen maargoed, het zei zo!

John Mayer.
Tja, ik had al gezegd, John Mayer moet gewoon gitaar spelen en verder niet veel! Blues en jazz is zijn ding. Niet te populair willen zijn. Oke, toegegeven, enkele nummers waren echt heel goed maar toch teveel zwijmel zwijmel. Helaas. Ik had denk ik (tegen beter weten in) gehoopt op de ouderwetse goede, veel gitaarspelende John Mayer!
John Mayer

[row class=”row-fluid”]
[col class=”span6″]Epica.
Het was even tijd om een rondje te lopen. Dit had twee redenen, ik wilde Epica gewoon eens even beleven en ik had Bastille al gezien dus was geen verplichting voor mij! Epica is een Limburgse band die toch al heel lang bezig is. De kwaliteit druipt eraf en de zangeres, Simone Simons is gewoon geweldig! De show had ook alles wat bij een gothic band/muziek hoort. Vuur, show, knallen![/col]
[col class=”span6″]Bastille.
Zoals ik al aangaf hiernaast, ik had Bastille al gezien en het was weer de moeite waard om een stuk mee te pakken. Natuurlijk, ze zijn enorm gegroeid de afgelopen tijd. Ze hebben zelfs al eens headliner gestaan op een festival! Mooi. Nu ook, ze speelden voor de Stones en toch stond de 3FM Stage erg vol. De hits die voorbij kwamen werden gretig meegezongen door (voornamelijk) de jonge meisjes die vooraan stonden. Gewoon een sterke show.[/col]
[/row]
Epica

 

The Rolling Stones.
Nou, daar gaan we dan! The Rolling Stones. Living Legends. Ik heb altijd gezegd sinds ik kaartjes had, ik kom niet alleen maar voor The Stones naar Pinkpop. Natuurlijk, het zijn wereldartiesten en je moet ze eigenlijk wel eens ooit gezien hebben. Maar het was geen pré. Desondanks moet ik meteen zeggen: ze hebben me verbaasd!!! Hoe geniaal is het als je op die leeftijd (iedereen zegt het maar het is zo) nog zo over het podium rent, springt én zingt als Mick Jagger of hoe Keith Richards nog gitaar speelt. Natuurlijk zaten er wat foutjes is, maar dat maakt het allemaal alleen maar geloofwaardiger! Ze maakten er een show van, ze hadden lol en het werd naarmate de tijd vorderde alleen maar beter. Gewoon een oude diesel! Nu kan ik toch zeggen, ik heb The Stones gezien en ze waren fucking geniaal. Dit neemt niemand me meer af!
The Rolling Stones

Vorig artikelJett Rebel
Volgend artikelPinkpop, zondag 8 juni.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in