pinkpop-2014
Daar issie dan… Het verslag van de laatste Pinkpop dag, de Pinkstermaandag! Er was bijna geen verslag gekomen aangezien ik vijf minuten voordat ik naar het treinstation wilde gaan, door mijn rug ging. Uiteindelijk tóch gegaan omdat ik enkele dingen om mijn MUST SEE lijst had staan. Lees hieronder wat dit allemaal was…!!

Jett Rebel.

WAT EEN BAAS! Dit was zo’n concert/optreden waar je bij moest zijn. Goede zanger, goede band, geweldige entertainer maar bovenal, hij had enorm veel plezier de hele tijd. Jett Rebel wilde ik al heel lang zien want de muziek die hij maakt luister ik al vanaf het begin, heerlijk. Opkomst met de hit Do You Love Me At All en het in grote getale opgekomen publiek was los (eerste act, laatste dag… Chapeau!). Hij liet ook alle kanten van hem zien; knallen, rustig, entertainen. Verder was er nog uiteraard de ‘verrassing’ met de opkomst van Larry Graham. Dit is waarschijnlijk wel de beste bassist van de wereld die bekend staat om zijn slapping. Er werd zonder te repeteren een geweldige jamsessie gespeeld. Genieten. Als afsluiter hadden ze als band nog enkele geinige danspasjes ingestudeerd, master. Volgend jaar MainStage.

Jett Rebel  Jett Rebel   Larry Graham

 

Kodaline/Ghost.

[row class=”row-fluid”]
[col class=”span6″]Na een uurtje in het gras te hebben gelegen en beetje geprobeerd te rekken ivm mijn rug was daar Kodaline. Omdat het toch een redelijke naam is dacht ik, blijf maar kijken. Uiteindelijk viel me dit toch wel tegen, iets te rustig, zanger was niet heel enthousiast dus kon me weinig bekoren. Conclusie: loop naar de tent om Ghost te zien.
Kodaline[/col]
[col class=”span6″]Ghost is een Zweedse metal band waar de zanger als een soort heilige optreed en de rest van de muzikanten volledig in het zwart. Het verbaasde me oprecht. Het is echt niet dat ik meteen een CD zou kopen maar om het eens mee te maken is prachtig. Heel excentriek, uniek en duister. Paste wel heel erg goed in de MetalMaandag van Pinkpop!Ghost[/col]
[/row]

 

Birth Of Joy.

Birth Of JoyJaaaa! Weer zo’n band die ik heel graag wilde zien op Pinkpop omdat ik het al een hele poos luister maar ook promoot hier op mijn site. BIRTH OF JOY! Nederlandse band dat hard aan de weg timmert en de laatste CD, Prisoner, is master. Het is heerlijke knallende rock met een orgel erin en dat geeft zoveel passie. Heerlijk. Meteen Birth Of Joyhet eerste nummer, The Sound, knalde erin. Stage 4 stond zeer goed vol… En terecht! Zelfs een moshpit kwam er aan te pas. Ik heb me dat gehele concert niks verveeld omdat het niveau ook zo enorm hoog lag. Voor iedereen oprecht een aanrader mochten ze ergens in de buurt optreden!!!

 

Stromae.

Vervolgens de mensenmassa achterna… Richting Stromae. Ik had mijn twijfels aangezien een andere hele sterke act in de tent stond, Young The Giant. Maar omdat ik Stromae nog nooit gezien had en Young The Giant wel, werd het de Belg. Het veld voor, naast, onder en boven de 3FM Stage stond afgeladen vol. Iedereen wilde de energieke, excentrieke en unieke persoonlijkheid zien en uiteraard horen. De sfeer zat er goed in ondanks de hitte en dus de mensenmassa’s. Alle hits kwamen voorbij, show was strak, de beat was vaak lekker hard en hij probeerde zelfs nog Nederlands te praten. Het zegt ook genoeg dat je het heel erg goed doet als Belg zijnde, Franstalige rapper om de ZiggoDome twee keer uit te verkopen!

Stromae

Biffy Clyro.

Na Stromae was het de tijd voor weer iets heeeeel anders. MetalMaandag was het dus stond Biffy Clyro op MainStage. Deze Schotse rockers werden bekend met semi-rock nummers zoals Many Of Horror en Biblical. Desondanks is het allerminst zachtzinnige muziek. Het scheurt, rockt, knalt aan alle kanten. Dat wist ik al omdat ik ze al gezien had in de Arena als voorprogramma van Muse toentertijd. Nu heb ik het op een afstandje geluisterd en kwam ik er toch achter dat het voor mij persoonlijk net iets té was/is.

 

Jake Bugg.
Jake Bugg
Ondanks mijn mega irritante rug wilde ik nog wat acts zien/horen. Jake Bugg was zo iemand. Toch was het uiteindelijk een beetje teleurstellend om eerlijk te zijn. Muzikaal is deze jonge gast ijzersterk hoor, laat daar geen misverstanden over verstaan! Maar kijkende naar zijn enthousiasme of entertainment is het gewoonweg zwak/slecht. Ik geloof ik dat ik welgeteld een keer dankjewel heb gehoord. Daarbij was de uitstraling gewoon iets van een zoutzak. Jammer! Als hij nou ook het plezier uitstraalt dan kan hij echt een hele goede worden. Nu krijg je toch negatieve reacties op, zoals eerder gezegd, het goede muzikale optreden. Zonde.

 

Arcade Fire.

Arcade FireEn dan zijn we alweer aangekomen bij de laatste Must See van mij. Mede omdat ik al eigenlijk allang naar huis wilde gaan maar had wat extra biertjes dus dit gaf me kracht en de wil om deze Canadese geweldige band te gaan zien! Arcade Fire begon gewoon met het nummer dat ik heel graag wilde horen, Reflektor. Verdere kwaliteiten waren gewoonweg meteen te horen. Helaas kwamen de donkere wolken ook dichterbij en zodoende kwam ik bij mijn beslissing om toch maar naar huis te gaan. Uiteindelijk was ik toch zeikenat geworden maargoed. Het zij zo.
Hopelijk treden ze toch nog snel ergens op hier in Nederland want dat het bazen zijn is gewoon duidelijk!

Arcade Fire

Vorig artikelPinkpop, zondag 8 juni.
Volgend artikelKovacs – He Talks That Shit

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in