PINKPOP 2015, zondag 14 juni.

DSC_1294 (Mobile)

Yessssss!!! Na de vrijdag op Pinkpop te hebben gewerkt kon ik de zondag zelf los gaan. Aan de goede kant van de tap. Na eerst de tegenslag te hebben verwerkt vanwege het afzeggen van de Foo Fighters kwam ik vol goede moed en met veel energie het terrein op!

Kitty, Daisy & Lewis: een familiebandje! Maar dan wel met heel veel muzikaliteit. Kitty & Daisy, gehuld in een strak zilveren of gouden pakje, en Lewis wisselen meermaals tijdens de show van instrumenten. Gitaar, piano ofwel drums. Ze draaien de hand er niet voor om! Het is lekker beginnen zo, zon en rock ’n billy achtige geluiden.

The Deaf: Om Spike maar meteen te citeren: ‘Wij zijn de enige echte rock band vandaag dus ga NU helemaal los, Pharrel zal dit niet doen’. En dat was het ook: rock ’n roll van de bovenste plank! Stage 4 was gewoon te klein voor deze band uit Den Haag. De energie, sfeer en wisselwerking tussen Spike en Miss Fuzz is top!

TyphoonTyphoon: De rijzende ster van Nederland! 3FM stage is wellicht te klein maar wel gewoon knusjes. Typhoon speelt  met zijn titanenband een hele fijne setlist maar soms was het muzikaal iets té langdradig. Desondanks heb ik mega genoten en overal bij mee gedaan net als de rest van het publiek! Typhoon weet hoe hij een feestje moet bouwen en slaagt zelf nu met vlag en wimpel. Pinkpop eet uit zijn hand. Puur!

Triggerfinger: De Belgische rockers vinden het totaal niet erg om op Pinkpop te spelen. Respect om binnen 24 uur (minder waarschijnlijk) zo’n show te geven en meteen door te vliegen naar Groningen voor de volgende gig! Het knalt, het is spektakel, het is klasse! Helaas heb ik niet alles gezien/gehoord want ik ging naar mijn hoogtepuntje van de dag…

Oscar And The WolfOscar And The Wolf: Van de ene Belgische act naar de volgende… Mijn god, ik keek naar ze uit! Zeker na het wegvallen van de Foo Fighters. Hebben ze me overtuigd? JA! Het klopte allemaal: hitte in de tent, check. Drukte, check. De sound, check. Meeslepend, check. Uniek, check. Dansbaar, check. Het uur vloog voorbij. Toppers zoals You’re Mine, Princess en Strange Entity kwamen voorbij, TOP!

De Jeugd Van Tegenwoordig: Uit de tent komend werd ik verrast met DJVT op main! Ik dacht dat One Republic kwam maar er was waarschijnlijk een wisseling. Niet erg! Sceptisch als ik altijd ben, vond ik het onzin dat ze op Pinkpop stonden. Uiteindelijk kan ik zeggen dat het een show werd waar álle hits gespeeld werden en het hele veld toch wel compleet los ging. Chapeau!

Kovacs: Mijn god…. Wát een warmte in de tent en dan moet het goede optreden van Kovacs nog komen! Donker en geheel eigen, dát was de show van Kovacs. Kwalitatief heel goed maar wellicht soms nét iets te somber voor deze temperaturen in de tent. Desondanks is het gewoon geweldige muziek, er zit veel meer achter! Ik vind overall dat ze heeft overtuigd, ze staat er toch maar…..

One RepublicOne Republic: Het is cheesy… Het is mierzoet te nomen. Dat staat denk ik buiten kijf. Maar kom op, kijk wat op Pinkpop staat verder! Ik zal meteen zeggen: ze hebben me overtuigd!!! Heel strakke show, heel erg muzikaal en enorm energiek. Deze Amerikaanse band laat alle hits horen en de hele wei doet volop mee. Best klasse. Ondanks mijn weinige affiniteit ermee.

Pharrel WilliamsPharrel: Amsterdam?? Nee Pinkpop, Landgraaf! Ondanks dit slippertje doet Pharrel waar hij goed in is. Hij maakt een feestje, is een hitmachine en doet waarop ik gehoopt had: speelt nummer van NERD!!!! Niet dat het daardoor in de buurt komt van de Foo Fighters maar hij deed z’n best en het publiek heeft het denk ik ook goed gehad. Een betere oplossing was er niet. Ik kijk nu al uit naar volgend jaar.. AUB KNALLERS!

 

Mijn absoluuuuuuuute hoogtepunt van gisteren:

Vorig artikelFoo Fighters – Walk
Volgend artikelEcho Movis – MEHICO

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in