Toen ik dit weekend zag dat Birth Of Joy een nieuw nummer gedropt had wist ik al gelijk: dit wordt mijn Pick Of The Week!!! Geen twijfel, een perfecte start voor iedere muziekliefhebber en zeker op een (altijd zware) maandag!

Birth Of Joy is een band welke toch al wat jaartjes aan de weg timmert en doet dit zeker niet onverdienstelijk. De psychedelische saus die de mannen eruit gooien is geweldig. Dat met een jaren 60 sound en heerlijke prog-rock & stoner achtergrond… NICE!
Ondertussen hebben ze drie albums uitgebracht waarvan het laatste, Prisoner, toch wel zorgde voor meer en meer aandacht bij vele muziekliefhebbers. Mede door dat album hebben ze prachtige optredens gehad op Pinkpop, Lowlands en Best Kept Secret. Maar touren is ook absoluut geen vies woord voor ze: 172 optredens in 2014… WOW!
Het lijkt verder wel alsof de drie heren bekender zijn in het buitenland dan in ons eigen kikkerlandje. Frankrijk draagt hen bijvoorbeeld op hun handen…. Niet voor niets hebben ze in 2015 in Frankrijk een live album opgenomen! Wat een plaat zeg!

Maar nu zal in 2016 een vierde album uitkomen en gaan ze wederom flink touren. Ik zal erbij zijn, hoe dan ook! Het nieuwe album zal ‘Get Well’ gaan heten. Ondertussen hebben ze dus het nummer uitgebracht wat een tipje van de sluier zal zijn… HEERLIJK!
You Got Me Howling is gewoon een echt Birth Of Joy nummer: gas geven, energiek en enorm muzikaal. Gitaar, drums en hammondspel…. Ik heb niet veel meer toe te voegen behalve….. Luisteren!

Vorig artikelDrunken Dolly – Drunken Dolly and the Drunken Man’s Curse.
Volgend artikelMoon Tapes

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in