Vandaag wellicht weer iets wat velen niet kennen: met andere woorden…. Een perfect moment om kennis te maken met Bazart. Bazart kende ik ook nog niet tot vrijdag! Vrijdag stond deze Belgische band in het voorprogramma van Oscar And The Wolf, de show in de Effenaar.

Bazart is een vijftal jongens uit de buurten van Antwerpen en Gent. Wat meteen al top is om te noemen is dat Bazart Nederlandstalige muziek maakt. Tóch heeft het ook iets nieuws. Het heeft de invloeden van hele fijne elektronische klanken met een dromerige saus. Pak daarbij ook nog een hele fijne samenzang en interessante teksten. Die teksten deden mij persoonlijk ook onmiddellijk denken aan Spinvis. Een band, niet geheel verrassend, die ook op het lijstje van de boys zelf staat als vergelijking.

Die sferische sound met Nederlandse teksten maakt Bazart tot een band wat ik zeer interessant vind en met trots ook mijn Pick Of The Week maak. Daarbij hebben ze ook een toffe cover gemaakt van het nummer Sterrenstof van De Jeugd Van Tegenwoordig maar dat nummer pak ik niet. Ik ga voor het nummer ‘Goud’.

Luister maar en geniet!
“Liever snel naar de hel dan traag naar de hemel”.

Vorig artikelOscar And The Wolf
Volgend artikelKanye West ft. Kendrick Lamar – No More Parties In L.A.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in