Jong, talentvol & diepzinnig.

Afgelopen zomer maakten we dan toch écht kennis met Petit Biscuit, een nog altijd zeer jonge Franse producer. De echte naam van onze Petit Biscuit is Mehdi Benjelloun. Vrijdag (10 november) zal deze jongeman met Marokkaanse vader en Franse moeder de volwassen leeftijd bereiken.
‘Sunset Lover’ is zijn meest bekende track in ieder geval en Mehdi bracht ‘m al in 2015 uit. 15/16 jaar was hij toen pas! Knap. Hoe dan ook.

Qua stijl kun je wel stellen dat het erg experimenteel is maar tegelijkertijd ook herkenbaar. Beetje in de richting van Flume maar je hoort daadwerkelijk zijn eigen invloeden erin terug! Wat dan? Hij is op zijn 5e begonnen met het spelen van cello en juist dát hoor je ook terug in zijn nummer(s), zeker nu in zijn nieuwst nummer ‘Beam’. De klassieke scholing heeft ervoor gezorgd dat de elektronische klanken nog mooier en beter klinken. Ook de zang heeft een specifieke sound, hij heeft er duidelijk over nagedacht.
‘Beam’ kan ook ten alle tijden worden beluisterd. Natuurlijk het liefst met een heerlijk zonnetje en lekker drankje on the side maar dat is nu zo lastig. Het kan ook worden gecheckt als je lekker aan het cruisen bent, flink wat energie nodig hebt of wilt wegdromen. Alles.
Overigens, ik heb het al gehad over zijn 18e verjaardag. Hij geeft zichzelf waarschijnlijk het beste cadeau: het uitbrengen van zijn debuutalbum ‘Presence’.

Genoeg verteld, luisteren maar!

Vorig artikelBlack Rebel Motorcycle Club – Little Thing Gone Wild
Volgend artikelFerdi Lancee – Work That Body

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in