YES YES YES!

Dit is echt heel erg fijn. Pete Philly is echt een muzikant waarvan ik blij ben dat hij terug is. Het is ook echt niet niks om zo’n 7 jaar afwezig te zijn en nu dan toch een soort comeback te maken. Hij liet op Eursonic Noorderslag weer van zich horen en wat ik zo voorbij zag komen op social media is dat Pete écht niet vergeten is!! Alleen maar liefde voor deze man.
Voor diegene die denkt.. Hmm, wie? Oke, ik vertel het eventjes. Hij is enorm bekend geworden met Pete Philly & Perquisite. De unieke stijl wat deze 2 heren lieten horen was magistraal en ze waren echt immens populair. De albums ‘Mindstate’ en ‘Mystery Repeats’ waren fenomenaal goed en de mix van jazz/klassiek met hiphop was ook een gat in de markt. Nadat ze beiden hun eigen weg gingen, bracht Pete daarna nog een eigen werk uit: ‘Open Loops’, wat gratis te downloaden was en ook een album met de titel ‘One’.
Vervolgens bleef het dus lang stil en dat was ook niet zonder reden. Pete bleek behoorlijk last te hebben van de ziekte van Lyme. Een teek had hem toen hij nog heel jong was gebeten maar heeft dit eigenlijk altijd een soort van genegeerd. Ondanks dat hij er constant last van heeft gehad, ook tijdens de hoogtijdagen!
Maar dat mogen we misschien wel zien als het verleden en hij heeft ervan geleerd en leert er nog steeds van. Hij weet wat hij wel en niet moet doen en nu is er ‘gewoon’ nieuwe muziek!

‘Come Together’ heet zijn nieuwste wapenfeit en die is toch wel typisch Pete Philly. Heerlijke flow, heerlijke beats en gewoonweg herkenbaar stemgeluid. Je merkt dat alles passioneel is, dat het weer iets is waar hij blij van wordt dat hij zijn ei weer kwijt kan! Hiphop, soul…. Het is 1 bij hem! Overigens heeft hij samengewerkt met Melle Jutte, iemand die ook al hier op CamielMusic heeft gestaan. Tekstueel is het zoals altijd sterk en een boodschap. Dat is misschien nog wel zijn grootste kracht. Furie! Misschien is het nu wel beter om niet meer te vertellen maar dat het tijd wordt om muziek te luisteren. Om Pete Philly weer te horen!

100% terechte Pick Of The Week. Nu al favoriet voor het jaaroverzicht.

Vorig artikelHollandePodium: Shoot The Monkey
Volgend artikelMIEN – Black Habit

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in