Baas.

Onbekend is hij in ieder geval niet, tenminste, absoluut niet voor mij! Het heeft een hele poos voordat er muziek van deze grote vriendelijke reus de wereld werd ingeslingerd maar we mogen blij zijn! Eerst maar even uitleggen wie hij nou daadwerkelijk is. Het is PAX, hij heeft voornamelijk bekendheid gekregen vanwege zijn grote rol in het project van Colin Benders oftewel Kyteman. Daar was hij toch voornamelijk de man van de vocalen, van de toffe hiphop lines. Maar toen dat stopte, bleef het dus behoorlijk lang stil. In die periode heeft hij onder andere gewerkt aan eigen werk, maar natuurlijk in dé broedplaats van Nederland: Kytopia.

PAX the Humanoid is het nu, een stap verder. Een man met een boodschap, met een visie. Onder het nummer wat hij als eerste heeft gedropt staat een heel verhaal, een heel persoonlijk verhaal hoe hij tegen de wereld aan kijkt en in feite wordt dat ook vertaald naar dit nummer: ‘Call It Freedom’. Ik pak 1 alinea eruit, maar lees AUB het helemaal.
I’d like to welcome you into my tribe of humanoids Beings based on humans but including parts humans avoid. Parts that make you different. Gifts too precious to destroy. But that does make it harder to partake in regular discourse.
Als je dit alleen al leest en dan daarbij het nummer hoort, dan is het duidelijk. De muzikale omlijsting wat PAX heeft gecreëerd is herkenbaar (vanuit Kyteman) maar het is ook hoe hij is, hoe ik hem ‘ken’ of herken. De rust maar ik weet ook zeker dat er tracks zijn waar de boosheid en power eruit komen. Ik zal deze man altijd blijven volgen, hoe dan ook! Het heeft lang geduurd maar dan heb je ook wat. Op 15 mei zal hij in ieder geval ook zijn album presenteren!

Nogmaals, check het nummer en de tekst onder het nummer!

Vorig artikelThree Little Clouds – Fuck the Sunshine
Volgend artikelDossier Dutchies Maart 2019

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in