Om maar eerst even te zeggen: ja, nu PAS een recensie van dit album… Het is zo verdomde lastig om een LP in de auto af te spelen….
Dan nog iets, wat is die limited edition vinyl plaat toch prachtig!!
PAUW LP (Mobile)

Ik begin met het begin en ik weet echt niet of dit nu zo geweldig is om te zeggen… ‘Memories’ heeft dezelfde melodielijn als het koningslied (aiiiiiii). Maar gelukkig is wel Brian Pots daar om het zanggedeelte op te vijzelen en gewoon te zorgen dat dit een fijn nummer is.
Het tweede nummer ‘Today Never Ends’ is ietwat rustiger maar heel melodieus. De perfecte sound tussen de vier heren is daar zorgt ervoor dat je weg droomt. Dan krijg je de single van het eerste volledige album: ‘Visions’. Het proberen om het onmogelijke mogelijk te maken werd door Brian gezegd, een duidelijke visie hebben. ‘Glare’ is spacy, is weer net zoals alle nummers uniek. Ik hoor hier echt heel erg Pink Floyd invloeden en dat stemt mij tevreden. Meer dan tevreden zelfs! Vervolgens het kortste nummer van het album, ‘Intents’. Er wordt door meerdere gerefereerd aan Earth & Fire en daar kan ik wel inkomen maar dan wel met een dikke eigen inbreng.
Twee nummers die al bekendheid hebben zijn ‘Shambala’ en ‘Abyss’, deze stonden op de unieke en door mij in bezit hebbende eerste EP. Hiermee heeft Nederland de mannen uit Twente ook mee leren kennen en hebben bij velen een onuitwisbare indruk achtergelaten! En natuurlijk, de blokfluit… Yessss!
Dan is het weer de oren extra spitsen voor het iets meer bombastische ‘High Tide’. Het ritme is lekker hoog, de keys zijn aanwezig en dit zorgt voor extra sfeer. Rens Ottink is even lekker bezig op de drums en dan ook een heerlijke gitaarsolo erbij en het nummer is compleet!
Afsluiter is ‘Glare Pt. 2’ en tegelijkertijd ook het langste nummer. Een rustig begin, lekker kabbelend en dromerig. Precies zoals het ook hoort. Halverwege komt er wat volume bij maar al met al blijft het een verdomde lekkere verlenging van Pt. 1.

Interview Pauw - Mama's Pride 2015

Het eerste volledige album van PAUW is een beetje spacey, beetje exotisch, dromerig maar bovenal psychedelische klanken van de bovenste plank! Er is een mix tussen hele bekende klanken waardoor het allemaal heel makkelijk in het gehoor ligt maar het is daarnaast ook gewoonweg allemaal uniek van geluid. Niks is wat je denkt of wat je hoort. Het zijn gewoon vier heren die muziek maken waardoor je betoverd kan worden. Ik ben een enorme liefhebber en dat zal ik zeker weten ook blijven!

Vorig artikelHoly Holy – You Cannot Call for Love Like a Dog
Volgend artikelMijn Carboon

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in