Mijn collega en muzikale vriend Camiel heeft mij gevraagd of ik maandelijks voor zijn onvolprezen CamielMusic website een track kort wil bespreken of anders wel presenteren die mij is opgevallen, heeft geraakt of in ieder geval lekker gekieteld heeft! A hell of a job natuurlijk want het aanbod van geweldige muziek is door onder andere de opkomst van Spotify bijna niet te overzien. Here we go!

We starten deze rubriek, wat mij betreft, met een stukje onvervalste straat poëzie uit Londen: ‘Ride’ van Joe Unkown. Het mooie van Spotify is het old school D.I.Y. potentieel. Je kan tegenwoordig gewoon een single zelf opnemen op je slaapkamer of in de garage van je ouders om deze vervolgens via een simpel edit software redelijk netjes te produceren en dan zonder tussenkomst óf bemoeienis van een platenmaatschappij uit te brengen.

Het is precies deze punk attitude die de primeur van ‘Pat’s plaatje‘ wat mij betreft laat horen. De artiest Joe Unknown opereert vanuit Londen en is er een in de traditie van The Streets, Sleaford Mods en Slowtai. Al deze namen klinken dan ook door in dit uptempo nummer.
Joe is zijn muzikale carrière begonnen als Drum ’n Bass MC en heeft deze lockdown periode gebruikt om zelf een single te produceren. De laatste jaren heeft de zogenoemde postpunk met pratende zang, in de traditie van de oervaders van dit genre The Fall, enorm aan populariteit gewonnen en ook ik ben redelijk verslaafd geraakt aan talloze getalenteerde jonge bandjes uit Groot Brittannië en Noord Ierland.

Zoals een moderne artiest tegenwoordig betaamt zijn verschillende elementen van de track ‘Ride’ zorgvuldig bij elkaar gesampled of “geleend”. Het basloopje van deze track komt van de track ‘neat, neat, neat’ van The Damned en er komen flarden Prodigy voorbij. Dit alles dus overgoten met een heerlijke cockney tongval die we kennen van onder andere de Sleaford Mods. Het zou zo maar kunnen zijn dat we van Joe na deze heerlijke track nooit meer iets noemenswaardig vernemen maar dat is geen belemmering om in deze rubriek terecht te komen.

Dus wat mij betreft knallen we het jaar 2022 in met Joe Unknown en hopen we met zijn allen dat we zeer spoedig weer live kunnen gaan genieten van Joe en consorten.

Pat

Oja voor alle Pat’s plaatjes geld de zelfde bijsluiter: Play it Loud!

Vorig artikelMuse – Won’t Stand Down
Volgend artikelSunset Sons – Gonna Be A Way

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in