Mijn inmiddels ex-collega en muzikale vriend Camiel heeft mij gevraagd of ik maandelijks voor zijn onvolprezen CamielMusic website een track kort wil bespreken of anders wel presenteren die mij is opgevallen, heeft geraakt of in ieder geval lekker gekieteld heeft! A hell of a job natuurlijk want het aanbod van geweldige muziek is door onder andere de opkomst van Spotify bijna niet te overzien. Here we go!

Vanwege tijd gebrek ff een kort (maar zeer krachtige) Pat’s plaatje deze keer. Al vaker benoemd maar de nieuwe bandjes vliegen je in het Spotify universum om de oren de laatste weken. Als de R in de maand zit daal ik meestal onbewust naar wat donkers en zwaars in mijn muziekvoorkeur. En in deze melancholische put kwam dit nummer voor mij de laatste week bovendrijven: Girls in Synthesis ‘Watch With Mother’.

Ik volg de band al een jaar of twee en ze worden bij iedere release scherper, beter en niet onbelangrijk in deze tijd meedogenlozer. Het gaat om een Londen’s drietal die DIY/hardcore produceren onder de naam Girls In Synthesis. Hun muziek zal Queens Of The Stone Age, Metz en old school punk liefhebbers direct bij de zwarte lurven nemen bij de eerste luisterbeurt. Ook hoorde ik Sleaford Mods al als referentie en hun minimalistische aanpak komt inderdaad overeen.

Na hun debuut album uit 2020 met de geweldige titel ‘Now Here’s An Echo From Your Future’ was het ff stil maar nu zijn ze terug met hun tweede album. Het album klinkt nog donkerder als hun debuut. Het drietal, opgericht in 2016, staat onder aanvoering van zanger/gitarist John Linger en schijnt live een ongelofelijk harde stomp in je gezicht te zijn. Ik heb dit helaas nog niet mogen aanschouwen maar na het album een aantal keren te hebben beluisterd  kan ik niet wachten op een uppercut van het drietal.

Misschien niet direct een album dat je geliefde samen voor een knapperend haardvuurtje opzet om in de stemming te komen maar als je na een weer een prachtige toekomstbespiegeling van bijvoorbeeld ene Thiery Baudet zin hebt om je figuurlijk je van het dak te storten dan ben je met Girls in Synthesis op het goede adres. Dus zoek de ergernis en frustratie ergens op (niet moeilijk de laatste maanden) en Girls wijst je naar de uitgang.
Dus Head First naar de Future met Girls in Synthesis.

Enjoy

Vorig artikelDIRK. – Idiot Paradise
Volgend artikelIron Jinn – Soft Healers

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in