Golden EarringVoor 3voor12 limburg heb ik vorige week ParkCity Live gerecenseerd. Natuurlijk heb ik nog meer eigen inzichten en gedachtegangen. Ik wil middels mijn eigen site ook nog meer punten eruit pakken en aan jullie vertellen…

Hoogtepunten qua muziek:
Ik zal gewoon in chronologische volgorde mijn hoogtepunten qua muziek vertellen gaan…

Blaudzun: Nadat ik voor de show met Johannes Sigmund gepraat had, zag ik de show terwijl ik praktisch vooraan stond. Het was uiteraard niet de eerste keer dat ik Blaudzun zag maar het blijft magistraal. Die passie die de gehele band uitstraalt is magnifiek te noemen. Daarbij heeft Johannes ook de kwaliteiten om het hele festivalterrein mee te nemen. Kippenvel momentje.

De Staat: De Staat kan ik bijna niet subjectief naar kijken… Dat is mijn favoriete band en sta vooraan waar het kan. Alles meejengelen en springen. Ook op PCL, heerlijk. Ondanks de flinke regen die neerkwam vanaf het nummer ‘Sweatshop’ (toeval?) bleef het publiek ook staan! De show was retestrak, improvisatie erbij, oude nummers, nieuwe nummers en een cover. Het was allemaal compleet. Uiteindelijk bleek Torre ook net zo nat te zijn van zijn inspanning als wij allemaal in de regen.
Blaudzun          De Staat

Kensington: Misschien wel meest bekendste/populairste Nederlandse rockband nu. Ondanks wat opstartprobleempjes bleek het weer een show te worden die gewoonweg top was. De sfeer die ze meenamen gaven ze over aan het publiek. Publiek moest zakken, publiek deed zakken. Publiek moest springen, publiek deed springen. Het klopte! Ook speelden ze nummers van het nieuwe album wat 8 augustus gedropt zal gaan worden, die sloegen ook aan. Lekker dus!!

Golden Earring: GEWELDIG. Eigenlijk zou ik het al zo kunnen laten staan. Daar is niks aan gelogen. Om toch wat extra informatie aan jullie te geven. Het werd een show met alleen maar hits zoals ‘Another 45 Miles’, ‘Twilight Zone’, ‘When The Lady Smiles’ en ‘Going To The Run’. Uiteraard werd ook ‘Radar Live’ gespeeld, dit werd een zeer lange versie waar iedereen zich kon laten zien: Rinus Gerritsen was geweldig op zijn dubbelhals gitaar, Cesar Zuiderwijk was fenomenaal als altijd op de drums, George Kooymans showde zijn grote kwaliteiten op zijn gitaar en Barry Hay was heel sterk bij stem. Al met al een geweldig optreden van deze oude rockers.
Kensington     Golden Earring

Hoogtepunten qua interviews:
Ik heb enkele interviews gehouden met artiesten die hebben opgetreden op PCL. Zie hieronder de link of andere extra’s!

Blaudzun, Johannes Sigmund:
Hier is sowieso de link het interview dat op 3voor12 limburg staat: BLAUDZUN. Zoals jullie verder weten heb ik een rubriek dat ULTIMATE Song heet… Ik heb deze vraag ook aan Johannes gesteld: ‘Het is voor mij heel moeilijk om echt een nummer eruit te pakken dat echt een ULTIMATE Song is. Dit veranderd eigenlijk wel elke maand. Om nu even toch wat te noemen zit ik meer met Johnny Cash, The Beatles en Radiohead in mijn hoofd. Dat zijn toch voor mij zeer toonaangevend artiesten geweest en die mij ook hebben beïnvloed.’

Interview Blaudzun 3

De Staat. Tim van Delft:
Hier is sowieso de link het interview dat op 3voor12 limburg staat: DE STAAT. Ook Tim heb de vraag gesteld wat zijn ULTIMATE Song is. Zoals verwacht was het moeilijk om hier te ‘kiezen’. Toch kwam er een antwoord! ‘Tja, als ik dan toch een ULTIMATE Song moet kiezen zal het David Albarn zijn met Everyday Robots. Dat nummer vind ik op dit moment gewoonweg geweldig goed.’ (David Albarn is de zanger van Blur & Gorillaz red). ‘Maar wat is jouw ULTIMATE Song?’ kwam de vraag terug. Blij verrast en goed voorbereid kon ik antwoorden dat dat toch Kyteman met Sorry is en blijft.

Interview De Staat, Park City Live 2014

Rowwen Hèze, Jack Poels:
Hier is sowieso de link het interview dat op 3voor12 limburg staat: ROWWEN HÈZE. Ondanks mijn linkje vind ik het leuk om nog erbij te vermelden dat ik gevraagd had naar de samenwerking die ontstaan en gemaakt is bij De Beste Zangers Van Nederland. Het antwoord van Jack was: ‘Je mag 1x raden, is dit goed, dan zeg ik het. Fout, helaas.’ Uiteraard had ik het goed geraden en ik ben heel eerlijk, het zal een geweldige samenwerking worden!! ‘Je mag ook nooit meer raden bij mij’ zei Jack met een glimlach.

Interview Rowwen Hèze, Park City Live 2014

Vorig artikelInterview Jack Poels (Rowwen Hèze): ‘Als iemand op het podium tijdens een tentfeest zijn broek omlaag doet, valt dat niemand op’
Volgend artikelThe Silverfaces – Thoughts Of You

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in