paon band (Mobile)

Soms ga je naar een festival en verwacht je niets van een band die begint. Zeker niet omdat je geen idee hebt wat voor een muziek het is! Dat had ik dus ook toen ik afgelopen vrijdag naar Bruis in Maastricht ging. De opener van de dag was PAON. Ik had nog nooit van deze band gehoord en wist dus niet wat ik kon verwachten.
Totdat het de eerste tonen hoorde, ik dacht: AHA! Dit is een typische band waar ik van hou.

Wat of wie is PAON? PAON is een Belgische band, uit Brussel om precies te zijn. Het zijn vier jongemannen met een hele typische, heldere stijl. Ik vind het een mix van verschillende hele fijne bands. Denk aan Editors, alt-J, Balthazar, stukje Jacco Gardner maar ook Pauw. Pauw? Ja, de Nederlandse band en heel toevallig dus dezelfde naam maar dan in het Frans! Al met al een hele fijne combinatie dus. Mix van duidelijke gitaarpop met een vleugje psychedelische saus en een sprankje surfpop. Lekker!!!
Vanwege mijn enthousiasme heb ik ook gelijk een CD gekocht en hier is een recensie ervan!

De eerste echte track ‘Teevee’ blijft gelijk in je hoofd hangen. Een denderend deuntje, strak ritme en ook fijne samenzang. Kort maar krachtig! De kopstem die vaker wordt gebruikt in de nummers ‘Keep on Burning’ en ‘Plastic Flower’ zorgt ervoor dat PAON gelijk een uniek geluid heeft. Met ‘Cool Spot’ komt er iets surfers-achtig naar boven of anders misschien wel jungle-achtig. Ook ‘Wake Them Up’ is duidelijk PAON. Meteen inspringen met de titel en dan doorgaan met een lekker ritme. Het zijn nummers die veel van hetzelfde hebben maar toch allemaal weer anders. Je blijft meetikken en het is een beetje mysterieus. ‘Shine Over Me’ is niet bepaald nieuw (stond op eerdere EP) maar is wel een heerlijk nummer zeg! Wow! Catchy, aparte stops, samenzang die past: het klopt! De afsluiter ‘Déjà Vous’ laat wederom horen dat alles muzikaal heel goed in elkaar steekt. Misschien iets te lang maar och, na zoveel fijne nummers maakt het eigenlijke niet uit!

Vorig artikelFIDLAR – West Coast
Volgend artikelStillwave – Slow Binders

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in