TOP!

Wie PALMSY zegt, zegt wellicht ook Radio Eliza. Hoe dat komt? Ze delen de zanger. Bij beide bands is Morris Brandt de frontman en dat zorgt voor de extra invloed aan te gekke indiepop muziek. Verder bestaat PALMSY uit Ties Bogers, Pim van der Meulen en Gilles van Wees. Waar Radio Eliza vorig jaar keihard doorbrak met het nummer ‘Kids’ is het voor PALMSY nog even toekijken vanuit de achtergrond maar met deze EP maken ze wel indruk. Ook enorm goede, energieke en pakkende tracks. Checken dus!

De opener van de EP is ‘You’re Far Too Cool For Me’. Een strak begin met natuurlijk die kenmerkende stem van Morris. Fuzzy gitaargeluid tijdens de coupletten om het refrein te starten met een samenzang ‘You’re Far Too…’. Het is voor mij al duidelijk dat dit een bandje is wat niet alleen draait om de zang maar ook muzikaal dik in orde is. Ook richting het einde wordt de rust even gepakt en ondanks dat je weet dat het nog los zal gaan word ik tóch verrast. Fijn! De volgende track is ‘How Saturn Got Its Rings’. Meer uptempo en meer indie. Het is opvallend. Voornamelijk het scherpe gitaargeluid en strakke drums vallen op. Ook tekstueel is het gewoonweg een verhaal maar alles wordt energiek en vrolijk omlijst. Waar het middenstuk bijna chaotisch te noemen is, wordt er daarna alles heel rustig uitgespeeld. Wederom opvallend.
Ik word al vrolijk van de titel; ‘Bruce Lee Movie’. Maar het begin is heel anders dan ik wellicht had verwacht. Toch is het refrein precies hoe ik het ook hoopte. Tekstueel geinig, fijne geluiden en daardoor word ik wel meer enthousiast en daardoor tik automatisch mee met mijn voet. Onverwacht! Gene enkel moment vervelend of saai. Het nummer ‘Ambulance’ heb ik al eens eerder gehoord en daardoor kwam ik ook tot de gehele EP. Misschien ook hoe ik PALMSY heb leren kennen. Fucking energiek en het hangt samen met toffe teksten. Ook nu weer. Misschien een beetje corny maar het past gewoonweg goed. Mijn absolute favoriet ja. Deze wil je meteen live checken, ik verwacht heerlijk chaos! De afsluiter ‘Years’ is wel wat anders maar natuurlijk blijft het PALMSY. Toch, wat hier opvalt is de samenzang, het lijkt alsof deze meer te horen is als voorgaande tracks. Mocht dat niet zo zijn, dan valt het meer op! Een nummer waar de EP heel fijn mee eindigt.

Sowieso is deze EP een genot om naar te luisteren. Het is zonder twijfel muziek waar je vrolijk van wordt en niet op stil kan staan. Indiepop waar het ook om moet gaan! Dansbaar, energiek, vrolijk. Toch is PALMSY wel weer uniek en dat heeft zeer zeker te maken met het muzikale aspect maar ook vanwege die te gekke stem van Morris.
Genoeg op papier gezet, beoordeel zelf maar of mijn favoriet inderdaad zo goed is!

Vorig artikelKorn – Freak On A Leash
Volgend artikelThe Strypes – Oh Cruel World

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in