Niet nieuw maar wel goed!

Als je bezig bent met vanalles op je pc wil je wel eens Spotify opzetten. Niet vaak, liever een CD of een lekker vinyl plaat maar het is soms makkelijk. Dan luister je uiteraard naar Discover Weekly en zodoende ben ik ook op dit uitgekomen. Het is OUTLYA, een band bestaande uit 3 leden: frontman Will Bloomfield, basgitarist/toetsenist Willem Olenski en drummer Henry Kiliminster. Je kan het een beetje zien als bombastische indie alternative muziek. Denk aan Bastille maar dan iets minder smooth. Wat ik ook wel leuk vond om te weten is dat OUTLYA connecties heeft met Dan Croll, ook een artiest welke ik per toeval heb ontdekt en zeer zeker liefhebber van ben (Away From Today).

De track ‘The Light’ is prettig. Begint al met een goede aanwezige gitaar en uiteraard aangevuld met bas en drums. De stem van Will doet me wel ergens aan denken maar heb nog steeds geen idee met wie ik het kan/moet vergelijken. De coupletten zijn redelijk maar zoals al aangegeven, het is soms lekker bombastisch en dat is dus ook wat er gebeurd in het refrein.
Misschien is het soms wat corny, wat voorspelbaar maar het is hoe dan ook een track die opvalt, goed in elkaar zit en zonder twijfel knalt. De afwisseling van het rocken en het simpele geluid op toetsen is ook zeer zeker wel iets wat past in het plaatje. Het enige echte minpunt is toch wel dat het misschien nét iets te lang doorgaat, een refreintje minder was niet erg geweest. Live zal het waarschijnlijk wel heel erg goed uitpakken en dus ook erbij passen.

Maar voor nu: lekker rocken!

Vorig artikelRoyal Blood – How Did We Get So Dark?
Volgend artikelJacle Bow – Insane

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in