Spacey!

Het duurt even maar dan heb je ook wat! Er is nieuwe muziek van Orgel Vreten. Hun laatste wapenfiet, ‘Komrad’, stamde uit 2015 en vervolgens hebben ze wel nog genoeg optredens gehad waaronder ook in het theater. Dat was natuurlijk van een heel ander kaliber dan wat we wellicht gewend zijn/waren van de heren. Orgel Vreten, voor diegene onder ons die het niet kennen, is in feite een geweldige battle van twee hammonds tegenover elkaar aangevuld met bas en drums. De twee mannen achter de hammond zijn uiteraard Thijs Schrijnemakers en Darius Timmer. Verder is de bassist Jan Teerstra en nieuw achter de drums is Henri van den Berg, hij volgt Wouter Rentema op.

Zoals gezegd, het heeft even geduurd. ‘Zarx & Johnson’ als titel zal niet zoveel zeggen maar als je de cover ziet weet je dat het wel eens spacey kan worden. Dat klopt ook! Het begin is filmisch, het is echt alsof je in een groot avontuur belandt. Ik weet niet of er binnenkort nog een sciencefiction film uitkomt maar met deze track erbij zou het in ieder geval al goed kunnen scoren! Uiteraard is de hammond duidelijk aanwezig maar de ritmesectie mag je zeer zeker niet onderschatten. Die houdt de heren denk ik nog een beetje in toom anders zou het wel heel erg uit de klauwen kunnen lopen! Ook de relatieve rust die de blazers erin brengen is fijn. Het geeft net weer wat extra’s.
Maar het is fijn om weer iets van Orgel Vreten te horen. Daarbij hebben ze ook bekend gemaakt wat shows te doen, try outs. Als ervaringsdeskundige moet ik echt zeggen: ga er naartoe! Het is echt een belevenis!

Lang genoeg gekletst… Ga maar snel luisteren!

Vorig artikelBloodhound Gang – The Bad Touch
Volgend artikelDesert Moons – Deep Water

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in