En dan denk je.. Bands met iets van een orkest in de naam. Interessant, maar kom ik tot een top 5? Het antwoord was eigenlijk héél simpel. Alle bands zijn meermaals voorbij gekomen. Hetzij op CD, vinyl, YouTube of Spotify. Maar zijn er nog meer misschien?

Orchestral Manoeuvres – In The Dark

Veelal wordt deze band afgekort naar OMD, een jaren ’80 band. Uiteraard typsich voor die jaren, was de new wave en synth-pop waar het om ging. Hun 1e track ‘Enola Gay’ was tevens de grootste hit maar de track hieronder kreeg veel aandacht door de clip. Ze bestaan nog tot op heden!

Manchester Orchestra

Je verwacht het eigenlijk niet he?! Dat een band met zo’n naam een indierock band is. Toch geldt dat voor deze Amerikanen uit Atlanta. Andy Hull is de man die deze unieke band heeft opgericht. Niet het meest bekend maar wel met zeer mooie muziek. Een ware belevenis.

The Kyteman Orchestra

Tja, het kon eigenlijk twee kanten op toen ik aan Kyteman dacht. Aan deze maar ook het hiphop orkest was een optie. Het begon namelijk daar mee en na een stilte werd het stukje hiphop iets minder en meer symfonisch. Met zijn trompet zette hij alle optredens op z’n kop. Fenomeen.

Unknown Mortal Orchestra

Ook hier weer een verrassing. Officieel uit Auckland, Nieuw-Zeeland maar nu gestationeerd in Portland, USA. Het is een saus van psychedelica, indie en garage. Oftewel, alles kan! Dat het een hit is, is wel duidelijke kijkende naar de miljoenen views en grote gigs die ze hebben.

Electric Light Orchestra

Moet ik deze band nog introduceren? Kans lijkt mij zeer klein. ELO! Ze zijn in de 70’s doorgebroken en vervolgens ongelooflijk veel hits weten te produceren. Het kenmerkende geluid met een mix van disco, rock en pop maakte het in die tijd een verrassing en nu een herkenbaar iets.

Vorig artikelOttla – Spinrag
Volgend artikelPortland – Killer’s Mind

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in