Bezige Bijtjes!

Er zijn een paar bands waar ik graag vaker over schrijf omdat ik ze gewoonweg tof vindt. Onder die toffe bands valt zonder twijfel ook Orange Skyline. Deze jonge gasten en CamielMusic gaan toch daadwerkelijk een hele poos terug. Al sinds de Popronde 2014 hebben wij contact. Destijds in Sittard na een show hebben we een leuk interview gehad en sindsdien ook wel vaker erover geschreven.
Ondertussen is er wel zeker wat veranderd.. Waar het eerst echt heel duidelijk een Britpop/rock sound had is het nu toch wel iets gedraaid naar Indiepop, lekkere synths erin en gaan! Nadat ze in het begin van het jaar een album eruit hebben gegooid met de titel ‘Things That I Hide’ is het nu weer tijd voor een single!!! Hij staat ook op het album maar een beetje ‘weggedrukt’. Fijn dat ie nu mag shinen.

Het nummer ‘Hotel Rooms’ vind ik een schot in de roos. Het is vrolijk, aanstekelijk, uptempo. Kortom: het is zomers! Oké, nu tijdens het schrijven van deze tekst regent het maar in z’n geheel krijg je alleen maar een goede vibe van deze Groningers!
De stem van Stefan van de Wielen is ook lekker hoog waardoor het ook heel speels klinkt. Het klopt allemaal. Misschien komt het ook omdat er meer gewenning is nadat ze zijn overgestapt naar een meer indie sound. Ik was namelijk eerst helemaal weg van hun single ‘Rapture’. Dat was meer rocken. Maar bands kunnen veranderen van sound en het ‘verpesten’ voor een liefhebber waarna ze er weer 35 bij kunnen krijgen! Het is uiteindelijk waar ze zich zelf prettig bij voelen.
Daarbij voel ik me nu prettig met deze track ‘Hotel Rooms’.

Enjoy! Met zon hopelijk.

Vorig artikelFemale Drummers
Volgend artikelChef’Special – Because I Love You

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in