Voor diegene die deze band niet kent: geen probleem, blijf rustig ademen… Het is niet erg. Nóg niet erg! Deze vier gasten timmeren hard aan de weg en ik blijf ze de hele tijd volgen.
Vorig jaar hebben ze zich suf getoerd tijdens de Popronde. Ook stonden ze in Sittard en heb ik nog een fijn interview kunnen houden met de boys. Daarbij zijn het gewoon aardige gasten want ze herkenden me gelukkig nog toen ze in Sittard speelden in het voorprogramma van Navarone. Dat waardeer ik enorm!

Nummers die zeer zeker vaker zijn gedraaid op de radio zijn I Don’t Mind en Rapture. Dat laatste nummer was eigenlijk het eerste nummer, snappen jullie ‘m nog?
Anyway, deze is eigenlijk weer opnieuw in elkaar gezet en als eerste single gekozen voor deze plaat.

Orange Skyline is een band die je kan omschrijven als Britpop met vleugjes indie uit de jaren 60/70 en eigenlijk allemaal lekker catchy!
Zoals gezegd, Rapture is het eerste nummer. Als je dat nummer hoort waan je je gewoon ergens in Engeland en dat is zo fijn. Het is fijn opnieuw uitgewerkt, het bass lijntje is gebleven maar het is iets explosiever, het klopt!
‘All For You’ brengt wat rust maar blijft desondanks gewoon met genoeg branie. De stem van zanger Stefan van der Wielen is heel erg fijn om naar te luisteren, hij brengt het echt als een verhaal.
Door naar ‘Waterloo’. Dat kan gewoon al niet slechter als het nummer van ABBA dus ik hoefde me mentaal niet voor te bereiden! Het is een nummer waar een fijne opbouw zit. Het couplet is rustig voortkabbelend maar bij het refrein gaat het tempo en power iets omhoog. Like a said: it’s all catchy!
Dan ‘Zeitgeist’… Duits?? Nee! Een toppertje met weer een top bass lijntje, hoog tempo en samenzang. Dit is gewoon een nummer waar je ab-so-luut niet op stil kan zitten (typen gaat ook lastig nu!!)…. Gewoon echt knallen met een hele fijne gitaarsolo en de drums die gewoon ook door denderen. Favorietje!
‘In My Head’ is terug naar de rust, dit is echt jaren 60. Een echt verhaal, opbouw, samenzang, controle. De heren uit Groningen laten zo een ruim pallet zien van wat ze kunnen. Zeker interessant! Als afsluiter staat ‘A Place’ op de plaat. Het voelt aan als een cadeautje… Je begint ermee en je bent nog niet helemaal enthousiast erover: je haalt het papier eraf en dan wordt je verrast! Dat is ook hier zo… Het begin is wat koeltjes en ik weet nog niet wat ik ervan vind maar vervolgens wordt het volume me toch een pot opgeschroefd! WOW! Een heel fijn cadeau dus!

Al met al ben ik van mening dat 6 nummers te weinig zijn…. Ik wil hier gewoon een volledig album van hebben! Het is sterk, het is eigen, het is catchy! Een hele fijne mix tussen de jaren 60, Britpop, indie sound en gewoon een eigen geluid!
Conclusie, check de plaat en ga de boys checken als ze in de buurt zijn!!!!

Vorig artikelBig2 & Sticks – Waar Wacht Je Op?!
Volgend artikelLuke Sital-Singh – Still

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in