Dit is geen normaal, eenvoudig, muzikaal tekstje…
Er wordt vaak gezegd dat muziek heelt, helpt en een verhaal verteld. Dat klopt volledig.
Songteksten kunnen gevoelens vertellen voor een persoon. Ook voor mij persoonlijk.

Voornamelijk de regel: ‘From the day that I met you, I stopped feeling afraid, in yours arms I feel save.’
Deze regel geeft me zoveel kracht en emotie tegelijk.
Het gaat zoals sommigen ondertussen wel weten over mijn Oma. Ze is helaas overleden op een prachtige leeftijd van 92 jaar.
Desondanks heb ik, maar ook iedereen in de familie, zoveel prachtige momenten met haar beleefd. En deze momenten zitten in onze geheugens opgeslagen. Het mooie aan deze vrouw was dat ze van iedereen in de familie alles wist. Het maakte geen verschil of je haar kind, kleinkind of dat je ”aanhang” was. Ze was oprecht geïnteresseerd in iedereen en daardoor had je meteen een connectie met haar. En om duidelijk te maken dat ze een enorm goed geheugen had: 11 kinderen, 17 kleinkinderen en 5 achterkleinkinderen + 1 op komst. Géén kleine familie lijkt me!!! De warmte die ze uitstraalde naar iedereen was oprecht. Ook de zorg die ze altijd had voor iedereen om het bezoek te voorzien van een koekje bij de koffie bijvoorbeeld tekende haar. En daarbij zeggende dat ze echt een hele sterke vrouw was in alle manieren!

Ook ik had een speciale band met Oma… Omdat ik wat dichterbij woonde, zag ik haar ook vaker. Herinneringen aan bijvoorbeeld Sinterklaasavonden hier thuis… ‘Smiddags lunchen bij Oma met een heerlijk soepje en zelfgemaakte kroketten… Het spelen van spelletjes zoals het Seizoenenspel/Lettersoep/Sjoelen… De zelfgebreide truien die ik met heel veel plezier gedragen heb… De oprechte interesse in het handbal van mij (ze had altijd een mooie theorie: ‘de mos zo langs de ziekantj gaon, dan kinse scoren!’)… Langsgaan en samen genieten van een Tompouce… En ook overal over kunnen vertellen, van politiek naar regionaal nieuws maar óók sport.
Het is ongelofelijk hoe mooi al deze momenten voor altijd in mijn hoofd zullen blijven en mij een heel goed, fijn en vrolijk gevoel geven maar ook kippenvel zullen bezorgen omdat het juist super was altijd. In de wetenschap dat het beter is dat ze nu rust heeft, ben ik blij dat ik haar 24 jaar heb mogen kennen en dit allemaal heb mogen beleven samen met haar. Dat kan niemand mij meer afnemen.

Daarom ook nog als afsluiter van hetzelfde liedje:
‘I miss you so, I miss you so and I miss you till I’m old…’
En zo is het.
Oma, u was zo’n sterke, geweldige en unieke vrouw, bedankt voor alle prachtige momenten die we samen gehad hebben!!

Luister naar het gehele liedje

Vorig artikelDisclosure – Settle
Volgend artikelKraantje Pappie ft. Jiggy Djé – Feesttent

8 REACTIES

 1. Hallo Camiel,
  Heel veel sterkte en gecondoleerd met dit verlies in deze moeilijke tijd.
  Mooie woorden over een speciaal iemand in je leven.
  Laat het een steun zijn dat je zo lang van haar hebt kunnen genieten.

  Grtjs,
  Peter Vernooy

 2. Lieve Camiel, je oma was een bijzondere vrouw op vele gebieden. Ook ik heb het genoegen gehad haar te mogen kennen. Het verlies van haar is groot ook al heeft ze een prachtige leeftijd bereikt. Je woorden zijn vol liefde en respect. Oma is nu een heldere ster aan de hemel. Heel veel sterkte voor jou en je familie. Knuf

 3. Camiel,

  Heel sjoon sjtuk gesjreve, prachtig eerbetoon veur oma!
  En het leedje is oug prachtig.
  Ig hoap dat se aan al de gooi herinneringen grote sjteun hubs!
  Veal sjterkte nog van de ganse femieje Zinken. Aan dig, mer oug aan de res van de familie.

  Groetjes,
  Milan, Remco, Frank en Lilian Zinken

 4. Camiel, ongelooflijk mooi geschreven!!! Dit kan alleen maar uit je hart komen. Ook ik heb oma gekend, 42 jaar, en ik kan je woorden alleen maar onderschrijven, zo heb ik haar ook gekend.Blijf de herinneringen aan haar bewaren als iets kostbaars en steun op je weg door het leven. Tot gauw en sterkte

 5. Mijn medeleven Camiel voor altijd in jou hart.Afscheid nemen met een traan en lach dat mag want dat is wat zij zo willen .Iedere traan staat voor een mooie herinnering.Koester al die mooie herinneringen . Heel veel sterkte voor nu en voor de tijd die komen zal. Camiel je hebt het heel mooi beschreven .

 6. Lieve Zoon,
  Super wat je hebt geschreven, ik ben trots op je, en bedankt voor je steun op deze momenten, je bent een kanjer!!! Oma zou nog trotser op je zijn.

  Groet Tonny

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in