Hij is al eens voorbij gekomen met het nummer ‘Paralyzed’ maar dit is weer een andere sound van Oddisee.
En zeker op een relaxte avond zal deze in de smaak vallen! Hij is lekker easy going met zeker vleugjes soul & jazz erin en natuurlijk de bekende hiphop sound.

Maar eerst even teruggaan naar wie Oddisee eigenlijk is… Oddisee heet eigenlijk Amir Mohamed el Khalifa en komt uit Amerika. Hij is een zoon van een Afro-Amerikaanse moeder en Sudanese vader. Vandaar ook zijn naam. In 2010 bracht hij een mixtape uit en dit was een doorbraak. Daarvoor was hij nog niet erg succesvol.
Maar vanaf daar ging het snel met deze rapper/producer. In een interview gaf hij ook duidelijk aan geïnspireerd te zijn door oude hiphop legendes zoals A Tribe Called Quest, De La Soul en Erik B & Rakim. Het hebben over echte zaken en niet over drugs of moord.

Dus ook in dit nummer draait het nog altijd om zijn teksten en zijn energie wat hij erin brengt, het is niet zomaar muziek maken. Nog altijd met een gedachtegang, met een boodschap. ‘Things’ staat op het aanstaande album getiteld ‘The Iceberg’. Deze zal op 24 februari uit komen.
Als het vol staat met deze geniale tracks zal het zeer hoge ogen gooien!

Vorig artikelArcade Fire ft. Mavis Staples – I Give You Power
Volgend artikelThe Amazons – In My Mind

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in