9_2000OasisPA080911

Ik dacht vanmorgen… Damn! Het is Vaderdag. Maar ik had hier geen rekening mee gehouden qua muziek. Dus had ik nog even gezocht en nagedacht wat ik hiermee kon doen en bedacht me toen het volgende…

Vaders zijn (meestal) wat ouder. Sowieso ouder als het kind. Dit nummer is een Classic. Classics zijn meestal ook wat ouder. Dus de link leg ik zo. Daarbij kun je vaders ook zeker soms een klassieker noemen!!!

Oasis dus. Oasis was dé Britpop band uit de jaren 90. Iedereen kent de strijd wel tussen Oasis en Blur maar iedereen kent ook de strijd tussen de gebroeders Gallagher, Noel en Liam. De meeste mensen zullen Oasis kennen van de kneiter van een hit ‘Wonderwall’ maar ze hebben veel meer betekent voor de muziekindustrie. Het was een ware revolutie voor de muziek en ze hebben ook veel muziek de wereld in gebracht.

Het leuke aan dit nummer is dat Whatever eigenlijk vóór Wonderwall is uitgebracht. Dus nog meer een klassieker dan ik het al noemde. Het stamt uit 1994 en staat (hoe kan het ook anders) op het album ‘Definitely Maybe’. Dit album is 12 jaar het best verkochte album geweest in Engeland. Toch was de opvolger nóg succesvoller: derde plek op best verkochte albums ooit in Engeland.

Vorig artikelWOOT – Don’t You
Volgend artikelJarryd James – Do You Remember

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in