Wat een meester!

Een tijdje geleden was daar dan toch echt nieuwe muziek van Novastar. Joost Zweegers, wat zijn echte naam is, vond dat het wel weer tijd was om eens wat te laten horen en voor iedereen was het ook een schot in de roos. De van origine in Sittard geboren Belg (overigens ook mijn geboorteplek & woonplaats), heeft zo’n specifieke sound die eigenlijk onmiddellijk herkenbaar is en amper iets negatiefs over valt te zeggen. Wie kent nu ‘Wrong’, ‘The Best Is Yet To Come’ of ‘Because’ nu niet? Maar de eerste is zelfs van 1999 en de laatste van 2008. Dus zo zie je maar, muziek van Novastar is speciaal. Tel maar steeds vier jaar voor een album.

Nu dus, in 2018 kwam zijn nummer ‘Home Is Not A Home’ uit en deze was een heel groot succes. Daarbij hoorde ook optredens… En niet op de minste plekken! Denk aan Rock Werchter, Bospop en Pukkelpop. Niet niks na zo’n lange stilte. Maar hij is gewoonweg geliefd, maakt heerlijke muziek en heeft iets speciaals. Nu hebben we het nummer ‘Holly’. Deze is zeer zeker weer wat anders, we horen hier sowieso meer gitaarspel in tegenstelling tot de piano voorafgaand. Puur, ingetogen en de fijne stem van Joost zorgt voor een track die je weer omarmt alsof het je eigen familie is. Het is nooit saai, integendeel! Je wilt eigenlijk meer en meer horen ervan.
We moeten echter wel nog eventjes wachten op meer. Op 5 oktober zal hij met een nieuw album komen en deze heeft de titel ‘In The Cold Light Of Monday’ gekregen. Waar Joost normaliter bijna alles zelf doet, heeft hij deze keer hulp gezocht én gekregen van Mikey Rowe en Andrew Britton.

Laten we maar naar zijn nieuwe track luisteren!

Vorig artikelSamm Henshaw – Broke
Volgend artikelCalvin Harris & Sam Smith – Promises

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in