Fijn, fijn, fijn….

Als je een middagje met muziekvrienden ontspannen op een bank zit en muziek luistert komt er altijd iets goeds voorbij. Ofja, eigenlijk alleen maar. Maar ook voor de een of de ander soms wat onbekends. Iets nieuws. Dat gold ook voor mij. Het gaat namelijk om Nouveau Vélo, een uit Laarbeek afkomstige band.
Ze hebben een tijdje terug hun tweede album uitgebracht getiteld ‘Reflections’. Ze hebben hier met een nieuwe drummer gewerkt en een deal met Excelsior Recordings gesloten, een goede zet dus. Maar het gaat nu om een track welke ook onmiddellijk mijn aandacht had.

‘Day At Work’ begint met een opvallend helder gitaargeluid en daardoor ben je meteen aandachtig aan het luisteren. Er gebeurd daadwerkelijk iets. Ik ben niet de eerste en zal ook niet de laatste zijn, het was ook een onderwerp van vorige week. Tekstueel klopt het ook helemaal. Mooie zinnen, mooi verhaal en het is pakkend. ‘The flowers are open, the light reaches my eye. I can feel it in my heart.’ Dat is de start.
Natuurlijk werd er ook vergeleken met waarop het zou lijken en The Feelies werden eigenlijk meteen gezegd. Lijkt me niet verkeerd. Het is allemaal aanstekelijk en sprankelend en dat komt zeer zeker door het geluid van zanger Rolf Hupkes maar ook door het gitaargeluid van Niek Leenders en het steeds strakke ritme van nieuwe drummer Hajo de Reiger.

Het wordt overigens in de volksmond healing-pop genoemd. Geen idee waar dat healing vandaan komt. Nieuwe stroming? Don’t know, don’t care. Het gaat er uiteindelijk om hoe het klinkt en hoe het bevalt en dat is bij mij alleen maar super.
En heb je de tijd om het gehele album te luisteren, dan raad ik dat iedereen aan! Heerlijk. Time Flies. Tijd voor de échte zomer.

Vorig artikelSir Sly – High
Volgend artikelNothing But Thieves – Amsterdam

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in