Het nieuwe nummer van Navarone is vrijdag al uitgebracht maar vanwege een zeer druk weekend geen enkel moment de tijd gehad om er aandacht aan te geven! Wat dat betreft heeft de Popronde Sittard CamielMusic een beetje onderuit gehaald.

Maar we zijn terug! Hot and happening 😉 Hetzelfde geldt dus voor Navarone! Deze te gekke band uit Nijmegen heeft een net zo te gekke frontman. Marijn van Haren is samen met Kees Lewiszong de grondlegger. Marijn heeft een opvallende stem waar altijd zijn kopstem zeer herkenbaar is. Maar niet alleen die stem in herkenbaar, het geluid van Navarone is goed! Hun energieke alternatieve rock kan zo enorm hard knallen maar ook soms heel ingetogen klinken.

Ik kwam met deze band in aanraking door het album ‘Vim And Vigor’. Zeker het nummer ‘Smash And Grab It’ is eentje die nog geregeld gedraaid wordt. Na dat album is een andere prachtig werk bij mij terecht gekomen, een live album opgenomen in Roepaen te Ottersum. Het was een DVD getiteld ‘A Night At The Chapel’. Magnifiek!

Maar nu dus iets nieuws! ‘Snake’ is een track waar je niet even rustig naar kunt luisteren. Het begint met grauwe gitaren die een hele fijne riff hebben. Pas na een dikke halve minuut begint Marijn te zingen, net zo grauw en donker. Het is stiekem wachten op die uithaal en het ontploffen van het geheel. Een te gekke opbouw wat dat betreft. Na zo’n twee minuten is het daar tijd voor. Hardere zang, even aanzetten. Er zit duidelijk een gedachte achter want er ontstaat een mooie samenhang en zo is het absoluut niet vervelend om dit te beluisteren. Het is opzwepend, spannend en weer zeer zeker een echte Navarone track. Het wordt wel nog eventjes wachten maar dan komt het album ‘Oscillation’ uit!
Daarom nu toch echt de Pick Of The Weeeeeeeeek!

Vorig artikelDeWolff: Inspiratieprijs Prins Bernard Cultuurfonds
Volgend artikelNathaniel Rateliff & The Night Sweats – S.O.B.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in