Openlijk vraag ik mij af waarom ik überhaupt nog niet over Navarone geschreven heb..
Ik begrijp mezelf even niet.
Vanaf moment 1 heb ik de plaat, ik draai hem vaak, ik hou van de muziek. Vreemd!
Wellicht komt het juist door het vele draaien dat ik in de veronderstelling was dat ik erover geschreven had!
Anyway,tot zover mijn gedachte hierover, ik ga het hebben over deze Nederlandse band.

Navarone: Nijmegen, ontstaan in 2008, toen nog de naam Overthrow, aandacht + voorprogramma Golden Earring, naamsverandering naar Navarone.

Dat is de geschiedenis en hoe het begonnen is, nu gaan we gewoon naar het heden. Nogmaals, vreemd dat ik er niet over geschreven heb maar ik ga het ruimschoots goed maken!
Het zijn vijf heren: zanger Merijn van Haren, gitarist/zanger Roman Huijbreghs, gitarist Kees Lewiszong, basgitarist Bram Versteeg & drummer Robin Assen. Het genre kan je scharen onder het mom van rock. Maar dan gaan we het uitbreiden naar hardrock, progressief. Ondanks die termen is het werkelijk nooit té.
Het muzikale gedeelte is altijd zo sterk. Sterk gitaarspel, drums die perfect ritme aangeven en de baslijn dendert altijd goed door. Komt daar ook nog de geweldige stem van Merijn bij. Het lijkt wel alsof hij elke noot met gemak haalt. Het bereik wat die gast heeft: chapeau!

En als ik dat allemaal zeg, dan heb ik het echt niet alleen over het nummer Smash ’n Grab It… Dan heb ik het eigenlijk over de hele CD. Die CD heet Vim & Vigor. Deze is in mei 2014 uitgekomen en kreeg eigenlijk louter positieve recensies. Zwaar terecht als je het mij vraagt.
Ik hoef geen loftrompet af te steken of anders de hele CD te recenseren om de boys te promoten.
Ik laat jullie gewoon al sowieso dit nummer horen, vertel jullie dat dit geweldig goede muziek is en dan vertel ik verder dat er vanaf maart weer een clubtour georganiseerd is… GA DIT CHECKEN! Krijg je daarbij ook nog een super voorprogramma erbij, de jongens van Orange Skyline.

Voor nu: leun lekker achterover, klik op die link die je zo dalijk ziet en luister naar het nummer. Ga dan kijken waar ze optreden en koop een kaart. DOEN!

Vorig artikeltraumahelikopter – I Don’t Understand Them All
Volgend artikelMarcel, Xander & Tren – Kleine Jongen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in