Brand New!

De Nijmeegse/Amsterdamse rockband Navarone bestaat 10 jaar. Dat is natuurlijk al een behoorlijke tijd maar daar hoort ook een ‘cadeautje’ bij. Binnenkort komt er namelijk een unieke EP op de markt, limited op vinyl welteverstaan, en daar zullen 2 nieuwe tracks op komen te staan en ook nog 3 bekende, favoriete nummers van de band. Die bestaande zijn in een akoestisch jasje gestoken, live uitgevoerd en opgenomen. Het zijn ‘December’, ‘Black and Blue’ en ‘Unmistakably Everything’. Maar het gaat eigenlijk meer om die nieuwe tracks! ‘Loud & Clear’ zoals je al kunt zien en ook ‘Jailbird’.
Dat Navarone een geniale band is, staat buiten kijf. Misschien wel Nederlands beste rockbands! Live in ieder geval en muzikaal gezien ook echt master. Dat ze na hun geweldige album ‘Oscillation’ van vorig jaar nu met iets nieuws komen is altijd fijn!

‘Loud & Clear’ dus. Het is een typische Navarone track. Flinke drums die aanwezig zijn, gitaarwerk op volle toeren en bassen without any mercy. Het ritme ligt echt kneiter hoog en er zit ook een opbouw in zoals we die willen hebben bij Navarone. De titel spreekt al boekdelen! De stem van Merijn van Haren is altijd een genot om naar te luisteren, zoals zijn uithalen ook iedere keer raak zijn (en dat geldt niet alleen voor de plaat hoor!).
Daarbij is de clip ook perfect gemaakt. Schijnbaar opgenomen in het Honig gebouw te Nijmegen waar een excentrieke man even lekker zit te ontspannen op het toilet. Dan ontstaat er een sfeertje, een opbouw en een energie waar je geen genoeg van kunt krijgen. Van een kleine versterker en snare drum naar 15 grote Marshall full-stacks en bombastische drums totdat ze de aandacht hebben van diezelfde man. Een super track, geweldige clip en een band waar je steeds weer meer van wilt horen!

Meer dan terechte Pick Of The Week!

Vorig artikelDossier Dutchies Maart 2018
Volgend artikelJudy Blank – Mary Jane

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in