nathaniel_rateliff_the_night_sweats

Oke oke. Dit is geen nieuw nummer nee maar wel eentje waar je zoveel energie van krijgt. Deze man, Nathaniel Rateliff, heeft zo’n gruwelijke stem…. Daar kan je gewoonweg niet omheen.
Een hele poos geleden was daar, onbekend destijds, het nummer ‘I Need Never Get Old’. Wanneer je dat nummer hoort voel je die enorme passie en urgentie om te zingen. Maar als luisteraar heb je dan de urgentie om te gaan bewegen, om mee te doen!
Logisch denk ik ook wel. Met een sound vol soul, gospel en dat met een lading folk, rock en blues is het een kwestie van seconde tot je begint mee te bewegen of klappen of gewoon echt dansen.
Deze Amerikaan heeft muzikaal bloed door zijn hele lichaam stromen en gaat waar het normaliter niet komen kan. Zo goed, zoveel passie. Ondanks dat hij al een tijdje aan de weg timmert is het pas dit jaar écht losgegaan. Vanaf 2013 is desondanks al met ‘The Night Sweats’ samen om te zorgen dat men meer bekendheid krijgt.

Maar nu S.O.B. dus. ‘Son Of a Bitch’. Het is volgens Nathaniel zelf een nummer welke gaat over het drinken nadat de relatie is stukgelopen. In eerste instantie was het allemaal een grap maar omdat iedereen zo enorm positief en enthousiast erover was, werd het nummer toch uitgebracht. Het stond op zijn debuutalbum in 2015. De clip is een kleine hommage aan The Blues Brothers.

ENERGIE! PASSIE! SOUL!

Vorig artikelNavarone – Snake
Volgend artikelMansionair – Easier

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in