Bring it on

Nathaniel Rateliff heeft waarschijnlijk bij velen zich heel erg goed in de kijker gezongen door hits zoals ‘I Need Never Get Old’ en ‘S.O.B.’. Deze stonden op het album ‘Nathaniel Rateliff & The Night Sweats’, dus eigenlijk genoemd naar hem zelf en zijn omringende band. Het staat bol van de soul en rhythm & blues. Hartstikke swingend, meeslepend en gewoon enorm energiek! Ik weet nog goed, dat ik hem voor het eerst hoorde en oprecht dacht dat dit een donkere zanger was. Zo lekker rauw, geweldig gevoel voor timing, heerlijke flow. Maar nee, het is een blanke man, vol tatoeages en toffe baard.

Dat Nathaniel Rateliff een rijke historie heeft blijkt wel, dit succes is hem absoluut niet komen aanwaaien. In 2005 kwam hij met een eerste album uit maar dan onder de naam van ‘Born In The Flood’, 2 jaar later werd hijzelf The Wheel en kwam daarmee een album. Ook solo heeft hij wat dingen geprobeerd in 2010 en 3 jaar later maar uiteindelijk werd het toch een hele succesvolle samenwerking met The Night Sweats. Hijzelf met 5 vaste muzikanten naast hem die ervoor zorgen dat het puur is wat allemaal wordt gespeeld.
Na dat grote succes werd het even stil maar er staat al wat nieuws klaar. ‘Coolin’ Out’ is het 2e wapenfeit wat op zijn volgende album ‘Tearing at the Seams’ zal komen te staan. Deze komt op 9 maart uit. Het is misschien iets minder entertainend of energiek maar het is en blijft duidelijk Nathaniel Rateliff. Die stem is aanwezig, de vibe klopt en het voelt ook heel erg bluesy aan. Benieuwd hoe dat volledige album zal gaan klinken.

Vorig artikelDossier Dutchies Februari 2018
Volgend artikelJagd – Civic

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in