Als je hier niet op bewegen kan dan weet ik het ook niet meer hoor. Dit is echt een hele fijne Pick Of The Week al zeg ik het zelf. Nathaniel Rateliff is de naam en komt uit Missouri, Verenigde Staten. Geboren in 1978 en ziet er uit als een rocker 1e klas! Maar wát een energie en passie tijdens een optreden. Dat komt later wel weer, even verder!

Dat hij muzikaal is, is wel duidelijk: hij begon met drummen en vervolgens leerde hij zichzelf gitaar te spelen. Ook begon hij als tiener met het schrijven van nummers.
In 2007, toen hij 29 jaar oud was, kwam zijn eerste plaat uit en sindsdien gaat het allemaal een stuk beter en sneller. Dat bleek want in 2010 stond hij in het voorprogramma van Mumford & Sons. Waarschijnlijk kan je dus al een beetje raden wat voor soort muziek Nathaniel maakt, juist ja, folk.
Tóch heeft hij alles een beetje omgegooid. Die folk was zeker weten een groot succes maar toch wilde hij meer. Dat kwam zeker aan te pas toen hij met The Night Sweats ging werken, in 2015 kwam een album uit. Er kwam een hele fijne saus rhythm&blues en soul bij. Vergeet niet die eigen stem dan van Nathaniel uiteraard. Die combi maakt het allemaal wel heel erg fijn.

Daarom wil ik dit nummer ook mijn Pick Of The Week maken, onder genot van een heel erg warm zonnetje schijnend op mijn rug! Het is absoluut niet gloedje nieuw maar och, dat is ook niet altijd de bedoeling. Een live uitvoering, omdat het kan.
Enjoy!

Vorig artikelSputnik 9 – Beautiful Lie
Volgend artikelSoviet Grass – Heroes of the Sudan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in