Deze band is zooooo geniaal goed zeg….!

Gisteren middag (maandag 2 januari red.) zag ik het filmpje van ‘Speculations’ eigenlijk al heel snel op YouTube voorbij komen. Maar omdat ik toen geen tijd had om erover te schrijven moest ik het uitstellen tot ’s avonds laat.. Maar nu is het dan toch echt tijd om iets erover te melden!

Nachtschade dus. Een band uit Amsterdam wat afgelopen jaar, en zeker in de periode gedurende de Popronde, heel erg veel naam en faam heeft gemaakt. Dat heeft te maken met hun muziek. Met hun passie. Met hun energie. Met hun klasse.
Ik kende ze al iets langer maar had (heel eerlijk) nog niet zo’n connectie met de heren. Maar naarmate ik me iets meer ging verdiepen en ging luisteren, kon ik er never nooit zomaar even voorbij aan gaan. Dat gaat in feite alleen over de muziek, nog eens niet over de live performance wat ze altijd weggeven.
Het is een beleving, eerlijk is eerlijk. Ze spelen met zoveel gedrevenheid, het spat van het podium af. Je kan het zien als een wereldreis: je gaat weg, ziet en beleefd heel erg veel avonturen en komt terug en denkt… Wat was het geweldig, ik wil nóg een keer! Dát ervaar ik bij de shows van Nachtschade. Je wilt het keer op keer opnieuw beleven en steeds krijg je iets nieuws te horen.
Wat ook leuk is om te vermelden is dat ze niet alleen op het podium zo te gek zijn. Ook ervoor of erna is het dat enthousiasme wat eraf spat! Maarten Stok heeft al eens op CamielMusic gestaan met een interview, een throwback van de Popronde. Check het hier.

Waar ik graag luister naar hun eigen nummers ben ik van mening dat de cover van dEUS, ‘Architect’, ook een pareltje is. Maar nu dan een live opname op het Popronde Eindfeest in de Q-Factory te Amsterdam. 7.10minuut genieten. Een absolute Must Listen.
Leuk om erbij te vermelden: in maart zal het debuutalbum worden uitgebracht!!! WHOEHOE!

Vorig artikelJohn Legend ft. Chance the Rapper – Penthouse Floor
Volgend artikelCraig David – Change My Love

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in