Wat zijn ze goed!

Foto: Jonny Ladeur.

Nachtschade is een band wat gewoonweg speciaal is. Dit Amsterdams viertal bestaande uit Maarten Stok, Bram van den Brekel, Reid Steenhuis en Guy Pek heeft medio april hun debuutalbum uitgebracht met de titel ‘Maskerade’. Dat de heren ook creatief zijn is ondertussen wel duidelijk. De clips wat ze de wereld al hebben gegeven zijn volledig zelf gecreëerd en dat ziet er buitengewoon te gek uit. Het is nu tijd voor weer een nieuwe clip, uiteraard ook weer een creatie en verhaal. ‘Birdman’ is bijna een film.

Uiteraard gaat het niet alleen om de clip maar ook om de klanken eromheen. Een fijn subtiel, rustig begin om vervolgens dan een fijn ritme, een bepaald loopje, te starten waar eigenlijk ook mee het startsein wordt gegeven voor de film. Het is uiteraard niet zomaar een nummer met een mooie clip/film. Er zit een bepaalde gedachte achter. Je ziet een verwarde man op zijn land om de duiven/vogels te verjagen. Natuurlijk is dit anders in de werkelijkheid. Het heeft te maken met hoe Europa aan het struggelen is met de vluchtelingencrisis. Het probleem wordt niet opgelost, het wordt naarmate de clip vordert erger en de man gaat langs veel bekende Europese plekken.
Muzikaal blijft het uitmuntend en ook meeslepend. De zang/samenzang is zoals altijd te gek, de muzikaliteit in de band is van een zeer hoog niveau en ook altijd herkenbaar. Een duidelijk eigen sound en dus ook met een film erbij. Ze laten wederom horen én zien dat het niet zomaar een bandje is!

Pak even 5 minuutjes de tijd en geniet.

Vorig artikelPopronde Sittard x CamielMusic
Volgend artikelTony Clifton – Together

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in