Vrijheid

Het werd al aangegeven bij haar vorige track: ze is gegroeid de afgelopen jaren, van een meisje naar een vrouw. ‘Sad Violins’ verteld dat verhaal al maar nu is er een geheel nieuwe vibe op het strijdtoneel terecht gekomen. Die vibe heeft als hoofdmacht vrijheid. Maar wat misschien nog wel meer indruk maakt, is het feit dat Naaz dit zingt in het Koerdisch. Dit is natuurlijk omdat haar roots daar liggen en omdat ze via deze weg simpelweg een verhaal wilt vertellen die alleen op deze manier het beste zal binnenkomen.

Wat dus verder het idee is, is dat je dit nummer ook gewoon moet luisteren en dat er niet teveel tekst aan te pas komt. Daarom ook nog even iets wat Naaz zelf aangeeft:
Met dit nummer en de korte film die ik er binnenkort voor ga maken, wil ik helpen dat gevoel weg te nemen. Ik gooi een anker uit voor degenen die op zoek zijn naar een thuis, en doe het licht aan voor degenen die gewoon willen weten dat er een plek is om thuis te horen voor ons allemaal.
&
Het lied is geïnspireerd op het Koerdische gezegde ‘Jin, Jiyan, Azadî’ wat zich vertaalt naar ‘vrouw, leven, vrijheid’. Het betekent dat er geen leven is zonder vrouwen en dat er geen vrijheid is totdat alle vrouwen en mensen vrij zijn. Ik wil het lied niet voor je vertalen omdat het het doel verslaat, luister er gewoon naar en ik weet dat je me door je botten zult voelen.

Een absolute primeur op CamielMusic, een nummer in het Koerdisch. Fantastisch!

Vorig artikelRoofman – Fly Off, Fall Down, Come Back
Volgend artikelFIEP – Daydreaming

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in